2021.05.14., péntek , Bonifác

Állattenyésztés

2019. április 04. csütörtök • 13:47

Jól tartják a hazai baromfiállomány többségét

Az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás azonban többletköltséget jelent a gazdáknak, ezért a kormány támogatással segíti őket.

A magyar baromfi döntő többsége jól tartott, mert a legtöbb gazda nemcsak az előírásoknak megfelelően, hanem a kötelező tartási feltételeknél jobb körülményeket biztosítva tartja az állatokat - közölte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára, Feldman Zsolt csütörtökön az M1 aktuális csatornán.


Feldman Zsolt kitért arra is, Magyarországon jelenleg több mint kétezer vállalkozó foglalkozik baromfi-hizlalással - Fotó:agrotrend.hu

Feldman Zsolt azt mondta, az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás azonban többletköltséget jelent a gazdáknak, ezért a kormány támogatással segíti őket.

"Idén 13 milliárd forint áll rendelkezésre a baromfi állatjóléti támogatási programra, amelyre a baromfitartók április 15-ig nyújthatják be a kérelmeket."

- ismertette.

Hozzátette, a támogatást például a jobb minőségű takarmányozásra, a kíméletes állatmozgatásra és szállításra, valamint jobb klimatikus állapotok megteremtésére lehet igénybe venni.

Kitért arra is, Magyarországon jelenleg több mint kétezer vállalkozó foglalkozik baromfi-hizlalással, és évente mintegy 130-150 milliárd forint bevétel keletkezik a baromfihús exportjából.

Agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.