2021.01.20., szerda , Fábián, Sebestyén

Állattenyésztés

2020. január 31. péntek • 11:43

Kegyelem a hímnemű csibéknek

Betiltják Franciaországban a tojást rakni nem képes, hímnemű csibék megsemmisítését 2021-től. A hatalmas keltetőházakban bevett gyakorlat, hogy a kisebb gazdasági hasznot hajtó állatokat bezúzzák vagy elgázosítják. Évente csibék milliói végezték így, de a módszerről nyilvánosságra került videófelvételek hatalmas közfelháborodást okoztak.

Az Euronews értesülése szerint a francia mezőgazdasági miniszter, Didier Guillaume szerint az állatok nem fognak többet szenvedni:

fotó: pixabay.com

„Néhány bevett módszer sokkoló lehet a honfitársaink számára, de ezeket a gazdák nem kedvtelésből alkalmazzák. Kidolgozott és specializált mezőgazdasági folyamatok részei. A következő hetekben nyilvánosságra fogjuk hozni a szabálykönyveket, hogy betilthassunk minden fájdalommal járó eljárást."

A malacok kasztrálása szintén tiltott lesz a jövő évtől kezdve. A gyakorlatot eddig azért használták, hogy nagyobbra hízzanak a disznók.

A csibés botrányt kirobbantó állatvédő szervezet szerint a bejelentésből hiányzik az ambíció, és nem tükröz valós politikai akaratot.

agrotrend.hu / Euronews

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.