2022.01.18., kedd , Piroska

Állattenyésztés

2020. december 01. kedd • 15:01

Már benyújtható 2021-re a „148-as” állategészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó jóváhagyási kérelem

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ügyfélprofil Rendszerén (ÜPR) keresztül már benyújthatják a 2021-es évre vonatkozó elektronikus jóváhagyási kérelmeiket a jogszabály szerinti* állategészségügyi szolgáltatást igénybe vevő vállalkozások.

Az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjéről szóló jogszabály célja az állatállományokat veszélyeztető egyes állatbetegségek felszámolása, figyelemmel kísérése, valamint a zoonózisok megelőzése. 
Az elmúlt évekhez hasonlóan a mikro-, kis- és középvállalkozások (beleértve az adószámmal rendelkező őstermelőket is), vagy meghatalmazottaik már a tárgyévet megelőzően is beadhatják elektronikus kérelmeiket a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén (ÜPR) keresztül.
Mivel még az idei évre is nyújthatók be kérelmek, ezért a kérelmezők annak kitöltésénél fokozottan ügyeljenek a megfelelő vonatkozási év (2021) kiválasztására. 
Fontos tudni továbbá, hogy – az elektronikus ügyintézési törvény értelmében – a vállalkozók, vállalkozások kizárólag elektronikus formában nyújthatják be kérelmeiket.  

A témával kapcsolatos egyéb fontos információk:

•    Az ÜPR Ügyfélkapun történő regisztráció és belépés után érhető el. 
•    Az ÜPR használatával kapcsolatos kérdéseket az ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu elérhetőségen várjuk.
•    A jóváhagyási kérelem benyújtásához készült kézikönyv innen érhető el. 
•    A kérelmek jóváhagyásának feltételeiről a megyei kormányhivatalok járási ügyfélszolgálatán tájékozódhatnak az érintettek. A kormányhivatalok elérhetőségei a http://www.kormanyhivatal.hu/hu honlapon találhatók.
•    A támogatás igénybevételének feltételei a Magyar Államkincstár közleményeiben olvashatók: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek

agrotrend.hu / Nébih

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.