2023.05.30., kedd , Janka, Zsanett

Állattenyésztés

2020. december 13. vasárnap • 17:32

Megjelentek a 2021. támogatási évre vonatkozó sertés állatjóléti támogatási kérelemhez kapcsolódó nyomtatványok

A sertés ágazat részére nyújtott állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 39/2018. (XII. 13.) AM rendelet alapján a sertéstartók vágósertés és tenyészkoca süldő (a továbbiakban együttesen: sertés) tartása során az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére – az előírtnál legalább 10%-kal nagyobb férőhely; a tartási rendszerben természetes feltétel; a verekedés, kimarás megelőzéséhez szükséges feltételek; az almozás; a megfelelő mikroklíma biztosítására – vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe, amennyiben vállalják a támogatott tevékenység egy éven át történő folytatását

A támogatási kérelmet a Magyar Államkincstár 114/2020. (XII. 09.) számú KÖZLEMÉNYE a sertés állatjóléti támogatás 2021. támogatási évre vonatkozó igénybevételéhez szükséges támogatási kérelem benyújtásáról szerint a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen keresztül kell benyújtani.

Támogatási kérelem benyújtásának időszaka:

  1. december 15. 09:00:00 és december 31. 23:59:59 között

az Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Nemzeti támogatások → Állatjóléti támogatások → Sertés állatjóléti támogatás - Támogatási kérelem menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

Egy támogatási évre kizárólag egy támogatási kérelem nyújtható be.

Csatolandó dokumentumok:

a) az állattartó telep fekvése szerint illetékes az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörében eljáró járási hivatal (a továbbiakban: járási hivatal) igazolását az ENAR nyilvántartásba bejelentett sertés férőhely kapacitása alapján megállapított maximálisan tarható sertés létszámról darabszámban kifejezve;

b) a nagyvállalkozásnak minősülő igénylő esetében a járási hivatal által kiállított igazolást arról, hogy az igénylőrészvétele a támogatási programban indokolt.

Módosítási lehetőség:

A támogatási kérelem módosítására legkésőbb a támogatási kérelem benyújtási határidő végéig 2020. december 31-én 23:59:59-ig van lehetőség.

Balázsik Zsófia

agrár-szaktanácsadó

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.