2021.03.06., szombat , Leonóra, Inez

Állattenyésztés

2021. január 21. csütörtök • 09:55

Németország betiltotta a kakascsibék lemészárlását

Már 2022-től megtiltják a hím naposcsibék leölését Németországban a szövetségi kormány szerdai döntése alapján, így ez lesz a világ első olyan országa, amelyben véget vetnek a kakascsibék tömeges leölésének − emelte ki Martina Fietz helyettes kormányszóvivő berlini sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI

A tömegmészárlást azért folytatják, mert a tojótyúkok kakascsibéinek felnevelése nem gazdaságos - írja az Index. Azonban a szövetségi költségvetésből 2008 óta csaknem tízmillió euróval támogatott fejlesztések révén van már emberségesebb megoldás, nem is egy, ezért 12 hónap türelmi idő után valamennyi keltetőüzemben szakítani kell a csibedarálás gyakorlatával − mondta a helyettes kormányszóvivő, utalva arra, hogy több módszert is kidolgoztak a tojásban fejlődő csibe nemének megállapítására. A kormány törvényjavaslata szerint

2022. JANUÁR 1-JÉTŐL TILOS A KIKELT HÍM NAPOSCSIBÉK LEÖLÉSE. KÉT ÉV ELTELTÉVEL, 2024. JANUÁR 1-JÉTŐL TOVÁBB SZIGORÍTJÁK AZ ELŐÍRÁSOKAT, MEGTILTJÁK A CSIBEEMBRIÓK LEÖLÉSÉT IS A KELTETÉS 6. NAPJÁTÓL.

A törvényjavaslat parlamenti elfogadása biztosra vehető – írja az MTI. 

agrotrend.hu / Index

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.