FÓKUSZBAN

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb ...

Az amerikai gazdák aggodalmai

Az amerikai gazdák aggodalmai

Nyáron Donald Trump kereskedelmi vitáitól volt hangos

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

A mezőgazdaság témakörében meghirdetett fotópályázat

Állattenyésztés

2018. július 05., csütörtök • 13:54

Stabilitást és kiszámíthatóságot jelent a Meki-beszállítói lét a vállalkozásoknak

Harminc éve nyílt meg az első magyar McDonald's. A gyorsétterem hazai hálózata, azóta is magyar élelmiszer beszállítókat foglalkoztat.

Három évtizeddel ezelőtt nyitotta meg első magyarországi éttermét a McDonald's. Az étteremlánc azóta folyamatosan stabil hazai beszállítói körre támaszkodik: az állandó kínálatban felhasznált csirkehús, ketchup és más szószok, friss hagyma, uborka, tojás és méz hazai gazdaságokból érkezik, ahogyan a hamburgerek alapanyagául szolgáló marhahús, saláta, paradicsom egy része is – írta közleményében az étterem.


fotó: Pixabay

A hazai termelők egybehangzóan állítják, hogy a piacon kézzel fogható versenyelőnyt jelent számukra, hogy képesek megfelelni a vállalat magas szintű elvárásainak. A cégvezetők abban is egyetértenek, hogy a

"Meki-beszállítói lét" stabilitást és kiszámíthatóságot jelent a vállalkozások számára,

a korszerű termelési és minőségbiztosítási módszerek alkalmazása és a szigorú előírások teljesítése, pedig minden hazai kkv-nak előnyére válik.

A magyar beszállítók évente több mint 1000 tonna salátával és zöldséggel, 600-800 tonna marhahússal, közel 2 millió darab tojással és 10 000 tonna csirkehússal látják el a hazai és a régiós McDonald's-hálózatot.

A cégvezetők szerint a gyorsétterem-lánc beszállítójának lenni komoly rangot, presztízsértékű elismerést jelent az élelmiszeripari szakmában.

- Partnereink azt tartják rólunk, hogy a McDonald's kiszámítható, igényes partner. Nem váltogatja a beszállítóit negyedévente, nem vásárol bizonytalan eredetű alkalmi alapanyagokat a minőségi és élelmiszerbiztonsági kérdéseket háttérbe szorítva, csupán a pillanatnyi üzleti érdekeket szem előtt tartva. Olyan beszállítókkal működünk együtt, akik elkötelezettek a cég általános, felelős és etikus üzleti tevékenységet rögzítő alapelve iránt

– értékelte a beszállítók és az étterem kapcsolatát Papp Zoltán, a McDonald's Magyarország ellátási hálózatért felelős szenior osztályvezetője.

A szakember szerint a McDonald's minőségpolitikája olyan komplex, logikus rendszer, amelynek megismerése és elemeinek átvétele minden magyarországi kkv számára hasznos lehet.

agrotrend.hu / McDonald's 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.