FÓKUSZBAN

Hétfőn több száz revizor kezdi meg a nagy balatoni adóellenőrzést

Hétfőn több száz revizor kezdi meg a nagy balatoni adóellenőrzést

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal 2018. július 16-tól fokozott ...

A repce kelésbiztonsága.

A repce kelésbiztonsága.

A megfelelő csávázással. ...

Egészséges, jó minőségű magágyat gyorsan – mikrobiológiai támogatással

Egészséges, jó minőségű magágyat gyorsan – mikrobiológiai támogatással

A vegetáció végén, a betakarítást követően a búza, ...

Állattenyésztés

2018. július 05., csütörtök • 13:54

Stabilitást és kiszámíthatóságot jelent a Meki-beszállítói lét a vállalkozásoknak

Harminc éve nyílt meg az első magyar McDonald's. A gyorsétterem hazai hálózata, azóta is magyar élelmiszer beszállítókat foglalkoztat.

Három évtizeddel ezelőtt nyitotta meg első magyarországi éttermét a McDonald's. Az étteremlánc azóta folyamatosan stabil hazai beszállítói körre támaszkodik: az állandó kínálatban felhasznált csirkehús, ketchup és más szószok, friss hagyma, uborka, tojás és méz hazai gazdaságokból érkezik, ahogyan a hamburgerek alapanyagául szolgáló marhahús, saláta, paradicsom egy része is – írta közleményében az étterem.


fotó: Pixabay

A hazai termelők egybehangzóan állítják, hogy a piacon kézzel fogható versenyelőnyt jelent számukra, hogy képesek megfelelni a vállalat magas szintű elvárásainak. A cégvezetők abban is egyetértenek, hogy a

"Meki-beszállítói lét" stabilitást és kiszámíthatóságot jelent a vállalkozások számára,

a korszerű termelési és minőségbiztosítási módszerek alkalmazása és a szigorú előírások teljesítése, pedig minden hazai kkv-nak előnyére válik.

A magyar beszállítók évente több mint 1000 tonna salátával és zöldséggel, 600-800 tonna marhahússal, közel 2 millió darab tojással és 10 000 tonna csirkehússal látják el a hazai és a régiós McDonald's-hálózatot.

A cégvezetők szerint a gyorsétterem-lánc beszállítójának lenni komoly rangot, presztízsértékű elismerést jelent az élelmiszeripari szakmában.

- Partnereink azt tartják rólunk, hogy a McDonald's kiszámítható, igényes partner. Nem váltogatja a beszállítóit negyedévente, nem vásárol bizonytalan eredetű alkalmi alapanyagokat a minőségi és élelmiszerbiztonsági kérdéseket háttérbe szorítva, csupán a pillanatnyi üzleti érdekeket szem előtt tartva. Olyan beszállítókkal működünk együtt, akik elkötelezettek a cég általános, felelős és etikus üzleti tevékenységet rögzítő alapelve iránt

– értékelte a beszállítók és az étterem kapcsolatát Papp Zoltán, a McDonald's Magyarország ellátási hálózatért felelős szenior osztályvezetője.

A szakember szerint a McDonald's minőségpolitikája olyan komplex, logikus rendszer, amelynek megismerése és elemeinek átvétele minden magyarországi kkv számára hasznos lehet.

agrotrend.hu / McDonald's 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.