2022.10.02., vasárnap , Petra

Állattenyésztés

2018. március 29. csütörtök • 14:22

Szeptember elején rendezik a 31. Bábolnai Gazdanapokat

A négynapos rendezvényen külön témaként foglalkoznak a precíziós gazdálkodás módszereivel, az előadások után azonos parcellákon mutatják be az elméletben elhangzottakat.

Szeptember 5. és 8. között rendezik a 31. Bábolnai Gazdanapokat.

Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a rendezvény programját ismertető sajtótájékoztatón csütörtökön Bábolnán elmondta, a magyar agrárgazdaság kibocsátási ütemének növekedését tekintve uniós összehasonlításban a negyedik helyet foglalja el, azonban van még tere a fejlődésnek, mert szemben a hektáronkénti itt termelt 537 euró hozzáadott értékkel a legfejlettebb gazdaságokban ez az érték közel ezer euró.

Az államtitkár kiemelte, idén jelentősen emelkedett az agráripari beruházások értéke, elérte a 306 milliárd forintot, ebből az új gépek beszerzésére fordított összeg meghaladta a 150 milliárd forintot. Ebben a kedvező környezetben a Bábolnai Gazdanapok hozzájárul, hogy megmaradjon az ágazat dinamikus fejlődése - fogalmazott Feldman Zsolt.

Haál Gábor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója elmondta, a Bábolnai Gazdanapok elsőként teremtette meg a gépek használat közbeni bemutatását, amely az elmúlt években a kiállítás sajátosságát adta. Idén a betakarítás gépesítésének megoldásait kínálják a gépforgalmazók.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.