2020.02.24., hétfő , Szőkőnap

Állattenyésztés

2018. augusztus 23. csütörtök • 10:56

Terítéken a sertéspestis, globális a fertőzés

Kínában akkora problémákat okoz a sertéseket veszélyeztető fertőzés, hogy az ország második legnagyobb feldolgozóját be kellett zárni.

A világ egyik vezető sertésfeldolgozója, a WH Group bejelentette, hogy 6 hétre be kell zárnia zhengzhou-i vágóhídját, mivel több állat is elpusztult az afrikai sertéspestis fertőzés (ASP) következtében - írja az Agriculture.com


Kínában most jelezték másodjára az ASP jelenlétét - fotó: Pixabay

Az üzemben körülbelül 30 sertés fertőződött meg. Ezt követően a közép-kínai város vezetősége elrendelte a feldolgozóüzem kapuinak ideiglenesen bezárását. Egy későbbi nyilatkozatból kiderült, hogy

1362 sertést kellett kényszervágásra küldeni, miután felmerült a fertőzés gyanúja.

Kína második legnagyobb sertésfeldolgozójának bezárása után a WH Group részvényei 10%-ot zuhantak, ennek ellenére a cég elmondása szerint az érintett üzemnek nincs akkora jelentősége, hogy kihatással legyen vállalatukra, illetve a piac ellátására.

A vezető sertésfeldolgozó m​​​​ás üzemeiben elő tudja állítani a szükséges mennyiséget.

A hatóságok még vizsgálják, hogy a sertések miként is kapták el a fertőzést. Annyi biztos, hogy 2 héttel korábban 1000 kilométerre Zhengzhoutól állatok ezreit kellett levágni, amikor először bukkantak fel Kínában a vírus.

Korábban arról olvashattak az agrotrend.hu-n, hogy a vírus hazai terjedésének megellőzése érdekében országos járványvédelmi kampányt indítottak, illetve az ASP román helyzetének súlyosságáról is. 

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.