2021.09.27., hétfő , Adalbert

Állattenyésztés

2021. július 30. péntek • 13:21

Új funkciókkal bővül a LABOR rendszer

2021. augusztus 1-től további funkciókkal bővíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló digitális LABOR rendszert. A fejlesztésnek köszönhetően számos állatfaj esetében elérhetővé válik az ellenőrző vizsgálatok online megrendelése, valamint az elektronikus eredményközlés.

A LABOR rendszer (https://labor.nebih.gov.hu/) folyamatos fejlesztésének köszönhetően 2021. augusztus 1-től további vizsgálattípusoknál válik lehetővé az elektronikus megrendelés és eredményközlés az állatorvosok számára. A szakemberek ezentúl több, a kérődzőket, a lóféléket, a sertésféléket, a baromfit és a tenyésztett vadmadarakat, valamint a húsevőket érintő ellenőrző vizsgálatnál rendelhetik meg elektronikusan – akár meghatalmazott közreműködésével – a laboratóriumi vizsgálatokat. A teljeskörű online ügyintézésnek megfelelően ezen vizsgálati típusoknál az eredményközlés is elektronikus formában történik.

Fotó: wikimedia

A rendszerhez kapcsolódó anyagok, (használati útmutatók, gyakran ismételt kérdések) a Nébih tematikus oldalán érhetők el: https://portal.nebih.gov.hu/allategeszsegugyi-diagnosztika

Fontos, hogy a LABOR rendszer gördülékeny használatához elengedhetetlen a Nébih Állatorvos Adatbázisának aktualizálása, amit az alábbi adategyeztető nyomtatvány segítségével tehetnek meg az állatorvosok: 
https://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/1715359/allatorvos_adategyezteto_nyomtatvany.pdf 

agrotrend.hu / Nébih

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.