2023.05.30., kedd , Janka, Zsanett

Állattenyésztés

2020. február 03. hétfő • 18:53

USA: Több sertés és nagyobb teljesítmény

Míg az elemzők ebben az évben az EU-ban a sertéshús-termelés enyhe csökkenését várják, az amerikai gazdálkodók továbbra is növelik a sertésállományaikat.

Az amerikai sertéshústermelés virágzik. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) legfrissebb adatai szerint a 2019. március 1-jei határnapon összesen 74,30 millió sertést tartottak az Egyesült Államokban. Ez 2,1%-kal több mint tizenkét hónappal korábban, és több mint valaha tavasszal, a statisztikai nyilvántartások megkezdése óta. A felmérés szerint minden állati kategóriában növekedés történt- írja a Top Agrar.


Az amerikai sertésállomány megállíthatatlanul növekszik. 

Ehhez hozzáadódik a kocák produktivitásának további növekedése. Az utolsó rögzített időszakban 2018 decemberétől 2019 februárjáig, átlagosan 10,70 malac született élve almonként, ennyi még soha nem volt korábban a téli időszakban. Az előző év azonos időszakához képest a növekedés 1,1% volt. A jelenlegi állománynövekedés fényében az USDA szakemberei azt jelzik előre, hogy 2019-ben jelentősen megnövekszik az amerikai sertéshústermelés.

Várható, hogy a termelési volumen, több mint 4%-kal nő, 12,44 millió tonnás új rekordszintre.

A többletként előállított sertéshús nagy részét valószínűleg az USA-ban fogyasztják el, mivel az átlagos egy főre jutó fogyasztás várhatóan 3%-kal 23,7 kg-ra nő. A sertéshús exportja a Washington szakértői előrejelzése szerint kb. 115 000 tonnával 2,78 millió tonnára nő a 2018 évihez képest. Az exporttal foglalkozó amerikai húsipari szervezet (USMEF) szerint azonban 2019 januárjában az export volumene 0,8%-kal csökkent az előző év azonos hónapjához képest. Különösen Mexikóban és Kínában lassították a büntetővámok az értékesítést.

agrotrend.hu / Top Agrar

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.