A Balatonboglári Borvidék 3700 hektárt foglal magába, ám a fitoplazma terjedésének következtében ez a terület akár 2 ezer hektárra is összezsugorodhat hamarosan, ugyanis olyan gyors ütemben...
Vannak olyan borászok, akik már évek óta szorgalmasan kivágják azokat a szőlőtőkéet, amelyeken tüneteket észlelnek, de még így is minden évben megduplázódik ugyanarról a területről az...
A fagykár miatti termésveszteség ellenére sikerült a hazai meghatározó gyümölcsökből – némi importtal kiegészítve – annyi alapanyagot beszerezni, hogy abból kiváló minőségben készüljön ivólé, lekvár, vagy...
Egy magyar innováció segítségével elérhető az évszaktól független termelés az agráriumban – LED-rendszerekkel, olcsón. Míg a globális agrár- és élelmiszerpiacot a klímaváltozás negatív hatásai, a szélsőséges időjárás, a...
Idén először próbálják ki még korábbra hozni a szerzonkezdetet a tápkockás, szuperkorai palántákkal, melyek már november végén termést hoznak. Spanyolországban a nemzeti termés több mint 90%-át...
Egy indiai fejlesztésű tárolóban UV-lámpák és hanghullámok segítségével 45-60 napig megőrizhető az érett paradicsom minősége. A Karnataka állambeli Davanagere körzetben működő Bapuji Műszaki és Technológiai Intézet...
Franciaországban és Németországban már azért kapnak támogatást a gazdálkodók, hogy ne szedjék fel az éves burgonyatermést, mert bőséges a kínálat. Ennek oka az, hogy 7 százalékkal...