Kertészet

1000 kistermelő teljesítette az elvárásokat – Zajlik a szüret a tokaji borvidéken

A Grand Tokaj Zrt. feladata és legfőbb célkitűzése a jó minőségű szőlő felvásárlása. Az idei évben a szokásosnál is nagyobb mennyiségre, minőségben pedig egy jó évjáratra számít a társaság.

A minőségi borkészítés érdekében a Grand Tokaj Zrt. idén azokkal a termelőkkel kötött szerződést tokaji szőlőfelvásárlásra, akik a korábbi években megfelelő minőségű szőlőt szállítottak, és teljesítették a szerződéses feltételeket – tájékoztatott a társaság.

Azon termelőktől, akik ültetvénye nem a megfelelő egészségi állapotban volt a dokumentált ültetvény-ellenőrzések során, a társaság nem vásárolt szőlőt.

A Grand Tokaj Zrt. egyik legfőbb célja a minőségi szőlő tisztességes áron történő felvásárlása, ezáltal a helyi termelők támogatása.

fotó:123rf

Idén több mint 1000 kistermelő teljesítette az elvárásokat, esetükben rendben zajlik a szüret.

Eddig közel 30 ezer mázsa szőlő felvásárlása és feldolgozása történt meg a Grand Tokajnál és előreláthatólag még ugyanennyi szőlő és aszúszem várható a szerződött termelőktől november elejéig.

Bízunk abban, hogy azok a termelők, akikkel idén minőségi okokból nem szerződött le a társaság, képesek lesznek olyan minőségi változásra, amelynek eredményeként a jövőben őket is partnereink között üdvözölhetjük – zárták a közleményt.

agrotrend.hu / Grand Tokaj Zrt.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés