2022.08.17., szerda , Jácint

Kertészet

2018. július 19. csütörtök • 10:30

90 ezer mázsa szőlő felvásárlása is lehetséges

Több mint 1000 Tokaj-hegyaljai kistermelő kap felkérést a napokban.

A Grand Tokaj Zrt. Tokaj-Hegyalja legnagyobb felvásárlójaként és borászataként a korábbi évekhez hasonlóan különféle minőségi és terméskategóriában több mint 1000 helyi kistermelővel megkezdi a szerződéskötést a szőlő felvásárlására - olvasható a vállalat közleményében.


Közel 90 ezer mázsa szőlő felvásárlása is lehetséges a legnagyobb tokaji borászatnál - fotó: Grand Tokaj

A korábban Tokaj Kereskedőház néven ismert nemzeti tulajdonban lévő vállalat, a Grand Tokaj Zrt. 2013-ban hirdette meg minőségi megújulási programját, amelynek eredménye minden borkategóriában érezhető.

A rangos hazai és nemzetközi borversenyek díjainak elnyeréséhez elengedhetetlen a minőségi szőlő tudatos és ellenőrzött felvásárlása, amelyhez a szerződéskötést most kezdi meg a Grand Tokaj, számos helyi család biztos megélhetését segítve.

Több mint 1000 kistermelő kap felkérést a napokban a bevált elektronikus értesítés útján a felvásárlás részleteiről.

A szőlő jelenlegi érettségi állapota alapján idén egy jó évjáratra és a szokásoshoz képest két héttel korábbi szüreti kezdésre számítunk – közölte Goreczky Gergely, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója.

A borpiaci viszonyokhoz és a termelési célokhoz igazodva, illetve a hegyközségi ajánlásokat is figyelembe véve a Grand Tokaj Zrt. tartani tudja a tavalyi felvásárlási árakat.

Ez azt jelenti, hogy az eredetvédett tokaji borok alapanyagát adó tokaj (OEM) szőlő ára legalább 100 Ft/kg lesz a 2018-as szüret során, de fajtától és mustfoktól függően 140-250 Ft/kg között is lehet.

Goreczky Gergely a szerződéskötések megkezdéséről és a felvásárlási árakról szólva hozzátette, hogy kölcsönösen jó együttműködésre törekszenek a szőlőtermelőkkel, az egyre jobb minőségű alapanyagok előállításának érdekében. Ez azért is fontos, hiszen a Grand Tokajnak rendkívül erős nemzetközi versenyben kell helytállnia a száraz és édes tokaji boraival.

agrotrend.hu / Grand Tokaj Zrt.

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.