2020.10.20., kedd , Vendel

Kertészet

2020. április 23. csütörtök • 15:56

A kertészek is alig győzik a kiszállításokat

A pécsi vásárcsarnok és a vásártér bezárása a kertészeteket is arra kényszerítette, hogy térjenek át a házhoz szállításra, virágok, palánták esetében azonban nem olyan egyszerű ezt megoldani.

Elérkeztünk a palántázás időszakához, viszont a korábbi évekkel ellentétben most kevésbé tudunk a piacokon válogatni a növények között. Több eladó is megadta azonban a lehetőséget vevőinek a házhoz szállításra, ez viszont nehézkesen kivitelezhető - írja a bama.hu.

fotó: pixabay.com

A vásárcsarnokban és a vásártéren is rendszeresen árusító Gergelics Kertészet is felajánlotta a házhoz szállítást és nagyon sokan, hetente több mint félszázan élnének ezzel a lehetőséggel, de mint azt Gergelics Lajos elmondta, hamarosan vissza kell fogniuk ezt a szolgáltatást, ugyanis nem győzik.

– Amíg volt kész árunk, addig ez mondhatni működött, de vissza kell vennünk, hiszen hárman dolgozunk a családi vállalkozásban, és nem tudunk eleget itthon lenni ahhoz, hogy megtermeljük az árut – mondta a pogányi kertész.

A még működő piacokon való árusítás lehetőségét is megnézték, de arra már nincs kapacitásuk. Emellett több kertészet is várja a vásárlókat, tehát minden lehetőség adott, hogy a vevők hozzájussanak a palántákhoz.

A siklósi Agócs Adorján áruival korábban szintén a vásárban és a vásárcsarnokban találkozhattak a vevők, de mint azt az eladó elmondta, egyszerűen kivitelezhetetlen a házhoz szállítás, így inkább arra kéri vevőit, látogassanak el hozzá a siklósi szőlőhegyre és személyesen válogassanak a palánták között.

– Aki nagyobb tételben rendel, annak elviszem a növényeket, de egy-két palántát nem szállítok házhoz – mondta Agócs Adorján. Hozzátette, nem kicsit csappant meg a forgalom a koronavírus-járvány megjelenése miatt hozott intézkedések következtében, ugyanis a Pécs környéki vevők számára kiváló hely volt a pécsi vásárcsarnok, de az is tény, hogy az otthonról történő értékesítéssel nem veszik el a bevétel egyharmada.

agrotrend.hu / bama.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.