2023.06.05., hétfő , Fatime

Kertészet

2022. január 19. szerda • 15:51

A körteágazati konferencia idén júniusban Rotterdamban kerül megrendezésre

Hagyományosan június végén rendezi az Európai Zöldség-Gyümölcs és Kertészeti Növényeket Termelő Régiók Szövetsége (AREFLH, Assembly of European Horticultural Regions) az Interpera nemzetközi konferenciát. Idén is így lesz, a körteágazat nemzetközi szereplői immár 14. alkalommal találkozhatnak június 28-30 között Rotterdamban, egy három napos rendezvény keretében, a társrendező a holland DPA/GroentenFruit Huis lesz.

A program szerint az első napon, június 28-án a résztvevők több gazdaságot is meg fognak látogatni a Betuwe régióban, ahol termesztéssel, kutatással, gyümölcsválogatással és –csomagolással kapcsolatos ismereteiket bővíthetik. Magára a konferenciára június 29-én Rotterdamban, a tengeri herkentyűkről híres, káprázatos Zalmhuis (Lazacház) étteremben kerül sor, ahol a többek között a piaci viszonyok alakulásáról, a fogyasztói igények trendjeiről és a szektort érintő innovációkról esik szó.

fotó: pixabay.com

A konferenciát követően egy vacsora is várja a vendégeket, melynek helyszíne az Euromast, Hollandia legmagasabb világítótornya, ahonnan egész Rotterdam belátható. A harmadik napon Krabbendijke városkába látogatnak a résztvevők, ahol a Vogelaar Fruitcultures (Fruvo) gazdaságban kerül megrendezésre a De Perendag (A körtenap). Itt gyakorlati bemutatóra és gépkiállításra, valamint növényvédelmi és tápanya-utánpótlási szaktanácsadásra kerül sor. A konferenciára előzetes regisztrációt követően lehet jelentkezni január végétől a www.interpera.org oldalon.

agrotrend.hu / FruitVeb

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.