2023.06.02., péntek , Kármen, Anita

Kertészet

2018. augusztus 18. szombat • 18:12

A piacokon még feltűnnek a tavaszi zöldségek, de az ősziek is megjelentek már

Meglepetésként hat augusztus derekán a szamóca és a zöldborsó a zsákos almapaprika társaságában, mintha csak összeértek volna az évszakok.

Nem tréfáról van szó, a csökölyi szamóca nem csak tavasszal érik, van több folytonérő fajta is, amely igaz nem olyan nagyszemű és sötétbordó, mint a tavaszi, de az íze magáért beszél. A zöldborsót pedig Dunavecse környékén termelik, néhány hét eltéréssel vetik el, ezzel pedig ütemezik a termést is, így nem csak tavasszal kerülhet a piacra, hanem még augusztusban is - közli a bama.hu.

Különféle zöldségekkel bukknnak fel olyan évszakban, amikor nem kellene jelen lenniük - fotó: pixabay.com

A hazai dinnye mellett megjelent a külföldi termés is, érdekes, amíg az itthoninak 179 forint kilója, addig a távolról érkezőért 280–400 forintot is elkérnek. Ugyanakkor a zsákos almapaprika megjelenése már az őszt vetíti előre. Egyelőre még borsos az ára, 350 forint, ezért még nem érdemes savanyításra vásárolni, de jó lesz nyomon követni az ár alakulását.

A savanyítani való apródinnye is megérkezett a piacra, 550 forint kilója. Jellemzően az Alföldön használják fel a kisdinnyéket a vegyes savanyításhoz.

Őszibarackból leginkább a szép, nagy szemeket kínálják, ezeknek viszont már az ára is magasabb az apróbbakétól. A csemegekukorica változatlanul népszerű, egy százas körül van az ára.

agrotrend.hu / bama.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.