2023.03.26., vasárnap , Emánuel

Kertészet

2023. február 27. hétfő • 07:30

A szőlőkabóca elleni védekezés támogatásáról

A szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatásáról szóló 9/2016. (II. 15.) FM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján a növényegészségügyi megelőzés támogatásához a szőlőtermelő és a támogatás igénylésére felhatalmazott termelői szerveződés támogatási kérelem benyújtására, majd a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) által befogadott kérelemben foglaltak szerint a védekezési időszakban a szőlőültetvényen kijuttatott növényvédőszer vételárához vissza nem térítendő támogatás igénybevételére jogosult.


Fotó: Wikimedia

A növényegészségügyi megelőzés támogatása igénybevételéhez a szőlőtermelő és az igénylésre felhatalmazott termelői szerveződés a támogatási kérelmet kizárólag elektronikus úton a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon (elérési útvonal: Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Nemzeti támogatások → A szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatása – Támogatási kérelem) töltheti ki és nyújthatja be.

A támogatási kérelem benyújtására vonatkozóan a Kincstár nem rendszeresít papír alapú nyomtatványokat.

Támogatási kérelmet a szőlőtermelőnek és az igénylésre felhatalmazott termelői szerveződésnek 2023. évben

2023. március 1. 00.00.00 óra és 2023. március 31. 23.59.59 óra között kell benyújtania.

A benyújtási határidő elmulasztása esetén igazolásnak helye nincs.

A szőlőtermelő, illetve a támogatás igénylésére felhatalmazott termelői szerveződés a tárgyévben kizárólag egy támogatási kérelmet nyújthat be.

agrotrend.hu / Balázsik Zsófia agrár-szaktanácsadó

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.