2022.10.04., kedd , Ferenc

Kertészet

2022. június 30. csütörtök • 09:05

Az Aldi is csak magyar dinnyét árul

Az Aldi Magyarország július 1-jétől csak magyar dinnyét vesz át biatorbágyi raktárában, így napokon belül valamennyi üzletében hazai forrásból érkező görög- és sárgadinnyét kínál vásárlói számára. Az idei évben az Aldi Magyarország exportlehetőséget is biztosít a magyar dinnyetermelőknek: a Hofer szlovéniai hálózatának kínálatába kerülhet be a kiváló minőségű magyar dinnye, áll a cég közleményében.

Az Aldi magyarországi piacra lépése óta amikor csak teheti, hazai forrásból szerzi be az üzleteiben kapható élelmiszereket. 2021 őszén hozott döntése értelmében 100 százalékban csak magyar frisshúst kínál állandó kínálatában, továbbá 65 alapvető tejtermék is kizárólag hazai feldolgozóüzemekből jut el az áruházak polcaira.

A NYÁRI FŐSZEZONBAN A VÁLLALAT ZÖLDSÉG- ÉS GYÜMÖLCSKÍNÁLATÁNAK 80 SZÁZALÉKA MAGYAR FORRÁSBÓL ÉRKEZIK.

A vállalat július 1-jétől kizárólag magyar termelőktől érkező dinnyét vesz át biatorbágyi központi raktárában, és napokon belül csak a kiváló minőségű, hazai forrásból származó dinnyét kínál üzleteiben. 

Fotó: Shutterstock

Az áruházlánc kínálatában évek óta kétféle sárga és háromféle görögdinnye kapható. A sárgadinnye kedvelői a klasszikus, narancsszínű hússal rendelkező CANTALOUPE és a köznyelvben cukordinnyeként emlegetett, fehérhúsú GÁLIA közül választhatnak. Görögdinnyéből a klasszikus sötétzöld, a magnélküli és a sárgabélű változat várja majd a vásárlókat.

A hazai dinnyetermelők idén a Hofer szlovéniai áruházláncába is szállíthatnak a közismerten kiváló magyar dinnyéből anyavállalatunkon keresztül. A magyar dinnyetermelőket így már nem csupán belföldi, hanem exportlehetőséggel is támogatjuk – ahogy ezt például a hús- és tejipar számára is lehetővé tettük már"– mondta el Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

agrotrend.hu / Origo

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.