2021.10.19., kedd , Nándor

Kertészet

2021. március 24. szerda • 15:47

Békésben már megkezdték a növények közterületi lemosó permetezését

Az időjárás függvényében március 26-ig Békéscsaba közterületi fáin, fasorain, cserjéin lemosó permetezést végeznek az éjszakai órákban.

A permetezésre a megjelölt napokban este 22 órától, hajnali 3 óráig kerül majd sor a város nagyobb parkjaiban, terein (Széchenyi liget, Kossuth tér, Petőfi liget, Boczkó Dániel tér, Szent István tér), a védett fasoroknál (Árpád sori vadgesztenyefák, Lencsési úti kocsányos tölgyek) és a nagy jelentőségű fasoroknál (Andrássy úti platánfák, Orosházi úti oszlopos tölgyek) - írja a beol.hu.

fotó: pixabay.com

Mint az a Békéscsaba Megyei Jogú Város közösségi oldalán olvasható, a megbízott vállalkozó vegyszermentes permetezést használ, így a fáról lecseppenő paraffinolaj tartalmú permetlé nem ártalmas sem az emberre, sem a környezetre, de az autókban sem tesz kárt az esetleg rácsöppenő anyag, hiszen az letörölhető, lemosható.

A felhasználásra kerülő növényvédő szer a VEKTAFID A/E, melynek hatóanyaga 83% paraffinolaj és 17% atplus 300 F emulgeátor.

A permetezés nagy nyomású légporlasztásos permetezőgéppel történik, ezért mindenkit kérnek, hogy a munkavégzés időtartama alatt az ablakokat tartsák becsukva!

agrotrend.hu / beol.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.