2020.10.27., kedd , Szabina

Kertészet

2020. június 24. szerda • 14:23

CORAGEN – EGYEDÜLÁLLÓ HATÉKONYSÁG A LEPKEKÁRTEVŐK ELLEN

A kukoricamoly (Ostrinia nubilalis) és az ellene való védekezés mára kukoricatermesztésünk eredményességének kiemelten fontos tényezőjévé vált. Az ellene történő hatékony védekezésnél a hármas elvet kell követnünk:

1. a védekezés időpontjának megállapítása:

Az FMC-Agro 2020-ban is országos rovarcsapda-hálózatot működtet, melyek fogási eredményei az Evalio® AgroSystems weboldalán és applikációjában is megtekinthetőek. Ez az alkalmazás azokat segíti, akiknek nincs lehetőségük önállóan elvégezni az előrejelzést. A gazdálkodás térségében található csapdák fogási adatai megismerhetők, ezáltal a rajzáscsúcs is meghatározható, mely nagy segítség az optimális védekezési idő kiválasztásában.

A kukoricamoly ellen a mindenkori védekezést a rajzáscsúcs kialakulása után 6-8 nappal érdemes célzottan elvégezni, a lárvák kelésének időszakában.

Helicoverpa armigera - Gyapottok - bagolylepke lárva

2. a fertőzés mértékének meghatározása:

A kukoricaállományunk helyszíni bejárásával és a károsított tövek megszámolásával bizonyosodhatunk meg a védekezés szükségszerűségéről. Ha 100 egymást követő kukoricanövényből a károsított tövek száma a 20%-ot meghaladja, erősen ajánlott az állományvédekezés.

Ostrinia nubilalis - Kukoricamoly lárva

3. a megfelelő rovarölőszer meghatározása:

A Coragen® egyedülállóan hatékony rovarölő szer a molykártevők ellen a kiváló minőségű termésért. Számos kultúrában felhasználható, egyedülállóan hatékony rovarölő szer. Gyors hatású és nagyon alacsony dózisban hatékony a kultúrnövényeken károsító legfontosabb rágó kártevők ellen. A Coragen® a jelenlegi rovarölő szerekhez képest magasabb biológiai hatékonysággal rendelkezik a molykártevők ellen. Kiválóan irtja a célkártevőket, de ugyanakkor minimális hatása van a hasznos rovarokra, ezért megfelelően használva tökéletesen megfelel az úgynevezett IPM technológiákban való alkalmazásnak is. A nagyon alacsony toxicitásnak köszönhetően (emlősök) a permetlé beszáradása után azonnal folytatható a kézi munka az ültetvényekben. Gyors hatású és nagyon alacsony dózisban hatékony a kultúrnövényeken károsító legfontosabb rágó kártevők ellen. A Coragen® könnyen kezelhető és jól keverhető más készítményekkel is a jelenleg rendelkezésre álló vizsgálatok eredményei szerint. Az érzékeny rovarok közé tartozik a lepke kártevők széles köre. A Coragen® rovarölő szer Magyarországon engedélyezett a kukorica, az alma, a körte, a birs, a szőlő molykártevői és a burgonyabogár ellen. A Coragen® hatásmódjának köszönhetően hatékony a más hatóanyagokra már rezisztens kártevő populációk ellen is.

HASZNÁLATÁBÓL SZÁRMAZÓ ELŐNYÖK

  • Új hatásmód, ami segítség a rezisztencia kialakulása ellen

  • Hosszú tartamhatás, hosszan tartó védelem a molykártevők ellen

  • Azonnali táplálkozás-leállítás, így nincs kártétel

  • Széles hatásspektrum, sok kultúrában felhasználható

A növényvédő szereket biztonságosan használja. Felhasználás kizárólag a címke és az engedélyokirat alapján lehetséges! Felhasználás előtt kérjük olvassa el a termék biztonságtechnikai adatlapját!

A Coragen® az FMC Corporation bejegyzett márkaneve.

Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat, vagy keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat a következő elérhetőségeken 

www.kite.hu/kapcsolat

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.