2021.05.14., péntek , Bonifác

Kertészet

2017. szeptember 15. péntek • 12:21

Idén is a minőségen van a hangsúly a legnagyobb felvásárlónál Tokaj-Hegyalján

A Grand Tokaj Zrt. Tokaj-Hegyalja legnagyobb felvásárlójaként és borászataként a korábbi évekhez hasonlóan több minőségi és terméskategóriában közel 1000 kistermelőtől kezdi meg a szőlő felvásárlását.

A korábban Tokaj Kereskedőház néven ismert állami vállalat, a Grand Tokaj Zrt. 2013-ban hirdette meg minőségi megújulási programját, amelynek eredménye az aszú mellett a minőségi száraz, félszáraz boraikban is „érezhető”. A kiváló borokat előállító borászat minőségi alapanyagokkal dolgozik, ennek felvásárlási feltételrendszerét differenciált árazással alakította ki a Grand Tokaj Zrt., szeptember 16-ával kezdve a 2017. évi felvásárlást - tájékoztatott közleményében a Grand Tokaj Zrt.

Ezen a hétvégén a sárgamuskotály szőlő felvásárlásával megkezdjük a szüretet 100, illetve 140 forintos kilogrammonkénti áron. A muskotály parcellával rendelkező korábbi partnerek kiértesítése már megtörtént, a szerződéskötés elindult

– közölte Goreczky Gergely, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója.

fotó:Pixabay

A szüret elindításáról és a felvásárlási árakról szólva hozzátette: Idén újdonság, hogy piaci és termelői igényekhez igazodva

az eredetvédett Tokaji kategória (OEM) mellett Zempléni kategóriában is vásárolunk fel szőlőt 80 Ft/kg áron.

Ezekből készítjük az oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borainkat, melyeknél szintén elvárás a magas minőség.

Kölcsönösen jó együttműködésre törekszünk a termelőkkel, ezért áraink kialakításánál figyelembe vettük a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának ajánlását.

Célunk viszont továbbra is a magasabb cukorfokú termés felvásárlása, ezért a késői szüretelésű termés beszállítására ösztönözzük a termelőket, amelyért természetesen magasabb ár jár

- mondta a vezérigazgató.

A nagyszüretről, a furmint és a hárslevelű szüreteléséről, valamint a késői szüretelésű alapanyag beszállításáról és a részletes felvásárlási árakról a Grand Tokaj Zrt. várhatóan a következő héten tájékoztatja elsőként azokat a termelőket, akiknek szőlőjére az ültetvényfelmérések alapján szerződést kötnek.

A tokaji száraz és félédes borok alapanyagát adó szőlőt szintén 100 és 140 Ft/kg áron tervezi felvásárolni a társaság, a próbaszüretek eredményei alapján erre várhatóan szeptember végén, október elején kerül sor.

agrotrend.hu / Grand Tokaj Zrt.

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.