FÓKUSZBAN

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb ...

Az amerikai gazdák aggodalmai

Az amerikai gazdák aggodalmai

Nyáron Donald Trump kereskedelmi vitáitól volt hangos

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

A mezőgazdaság témakörében meghirdetett fotópályázat

Kertészet

2018. július 03., kedd • 10:16

Készülnek a rágható kékszőlőmag és -bogyóhéj tabletták

Az 1,2 milliárd forintból megvalósuló projekt révén a kékszőlő feldolgozásának egyik legfontosabb melléktermékét, a szőlőmagot még hatékonyabban tudják felhasználni.

A Bock Pincészet ezentúl önállóan gyártja és hozza forgalomba speciális, az eddig ismerteknél nagyságrendekkel nagyobb és kitűnő felszívódású, szőlőmagőrlemény-alapú táplálékkiegészítőit, így a Bock Kékszőlőmag Mikroőrleményt, -olajat és újdonságként a rágható Kékszőlőmag és -bogyóhéj tablettát is - derül ki a társaság közleményéből. 


Bemutatkoznak a Bock legújabb termékei - fotó: Bock Pincészet

A pincészet tájékoztatása alapján a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 681,22 millió forint vissza nem térítendő támogatásból, több mint 40% önerő hozzáadásával valósult meg.

- Borászatunk a környezeti fenntarthatóság jegyében már 2010 óta hasznosítja a kékszőlő feldolgozásának egyik legfontosabb melléktermékét, a szőlőmagot. Mivel mikroőrlemény formájában a kékszőlőmag kiemelkedően értékes antioxidánsainak és bioaktív anyagainak felszívódása és hasznosulása korlátozott, ezért egy jobb, hatékonyabb megoldást akartunk keresni - mondta el Bock József, a Bock Pincészet alapító-borásza.

A projekt során a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem kutatóival is együttműködtek.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.