2021.05.13., csütörtök , Szervác, Imola

Kertészet

2018. július 03. kedd • 10:16

Készülnek a rágható kékszőlőmag és -bogyóhéj tabletták

Az 1,2 milliárd forintból megvalósuló projekt révén a kékszőlő feldolgozásának egyik legfontosabb melléktermékét, a szőlőmagot még hatékonyabban tudják felhasználni.

A Bock Pincészet ezentúl önállóan gyártja és hozza forgalomba speciális, az eddig ismerteknél nagyságrendekkel nagyobb és kitűnő felszívódású, szőlőmagőrlemény-alapú táplálékkiegészítőit, így a Bock Kékszőlőmag Mikroőrleményt, -olajat és újdonságként a rágható Kékszőlőmag és -bogyóhéj tablettát is - derül ki a társaság közleményéből. 


Bemutatkoznak a Bock legújabb termékei - fotó: Bock Pincészet

A pincészet tájékoztatása alapján a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 681,22 millió forint vissza nem térítendő támogatásból, több mint 40% önerő hozzáadásával valósult meg.

- Borászatunk a környezeti fenntarthatóság jegyében már 2010 óta hasznosítja a kékszőlő feldolgozásának egyik legfontosabb melléktermékét, a szőlőmagot. Mivel mikroőrlemény formájában a kékszőlőmag kiemelkedően értékes antioxidánsainak és bioaktív anyagainak felszívódása és hasznosulása korlátozott, ezért egy jobb, hatékonyabb megoldást akartunk keresni - mondta el Bock József, a Bock Pincészet alapító-borásza.

A projekt során a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem kutatóival is együttműködtek.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.