Másodszor nyerte el Tüű Péter (Arany Kaviár) a Magyarország sommelier bajnoka címet a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által rendezett Magyar Sommelier Bajnokság vasárnapi budapesti döntőjében.
Tüű Péter 2017-ben már elnyerte a címet, további két alkalommal dobogós helyen végzett - fotó: Tüű Péter
A második helyen Angermann László (Onyx), harmadikként pedig Evans Viktória (Caviar&Bull) végzett. Az idei verseny elődöntőjének az egri vár adott otthont szombaton.
Az első forduló résztvevői írásbeli és gyakorlati feladatokat oldottak meg, közülük három szakember jutott tovább a Gundel étteremben megrendezett döntőbe
- közölte vasárnap a Masosz.
A döntőben induló sommelier-k többek között arról adhattak számot, hogy miként állják meg a helyüket olyan éttermi helyzetekben, amikor a pezsgőt kell felszolgálni és ételekhez italokat ajánlani, valamint különböző borokat és párlatokat is fel kellett ismerniük.
A neves szaktekintélyekből összeállt zsűrit
- Fabók Mihály örökös magyar sommelier bajnok vezette;
- a verseny fővédnöke Nagy István agrárminiszter,
- a főtámogató a Törley Pezsgőmanufaktúra volt.
A döntőt megelőzően a Masosz Par Excellence-díjának 2018. évi nyertesei vették át a plaketteket és a főtámogatói ajándékokat Slezsák Zoltán elnöktől. A 2014-ben alapított elismerésben ezúttal a tokaji Holdvölgy Pincészet (termelő kategória), a Radovin (kereskedő), a csopaki Márga Bisztró (vendéglátó), Dékány Tibor (szakíró) és Sárkány Péter (oktató) részesültek.
agrotrend.hu / MTI