2023.03.22., szerda , Beáta, Izolda

Kertészet

2019. március 04. hétfő • 10:58

Megválasztották Magyarország sommelier bajnokát

A döntős sommelier-k többek között arról adhattak számot, hogy miként állják meg a helyüket különböző éttermi szituációkban.

Másodszor nyerte el Tüű Péter (Arany Kaviár) a Magyarország sommelier bajnoka címet a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által rendezett Magyar Sommelier Bajnokság vasárnapi budapesti döntőjében.


Tüű Péter 2017-ben már elnyerte a címet, további két alkalommal dobogós helyen végzett - fotó: Tüű Péter

A második helyen Angermann László (Onyx), harmadikként pedig Evans Viktória (Caviar&Bull) végzett. Az idei verseny elődöntőjének az egri vár adott otthont szombaton.

Az első forduló résztvevői írásbeli és gyakorlati feladatokat oldottak meg, közülük három szakember jutott tovább a Gundel étteremben megrendezett döntőbe

- közölte vasárnap a Masosz.

A döntőben induló sommelier-k többek között arról adhattak számot, hogy miként állják meg a helyüket olyan éttermi helyzetekben, amikor a pezsgőt kell felszolgálni és ételekhez italokat ajánlani, valamint különböző borokat és párlatokat is fel kellett ismerniük.

A neves szaktekintélyekből összeállt zsűrit

  • Fabók Mihály örökös magyar sommelier bajnok vezette;
  • a verseny fővédnöke Nagy István agrárminiszter,
  • a főtámogató a Törley Pezsgőmanufaktúra volt.

A döntőt megelőzően a Masosz Par Excellence-díjának 2018. évi nyertesei vették át a plaketteket és a főtámogatói ajándékokat Slezsák Zoltán elnöktől. A 2014-ben alapított elismerésben ezúttal a tokaji Holdvölgy Pincészet (termelő kategória), a Radovin (kereskedő), a csopaki Márga Bisztró (vendéglátó), Dékány Tibor (szakíró) és Sárkány Péter (oktató) részesültek.

agrotrend.hu / MTI

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.