2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Kertészet

2021. augusztus 21. szombat • 12:04

Ötven hagymatermesztő találkozott a fajtabemutatón

Idén augusztus 11-én megrendezésre került a tavaszi vetésű hagymák bemutatója a Békés megyei Kamuton. A rendezvény több mint 50 hagymatermesztő, illetve a vetőmagos cégek képviselőivel zajlott.

Az eseményt Családi János a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Hagyma munkacsoportjának vezetője nyitotta meg, átadva a szót Fodor Zoltán, a Kamara Mezőgazdasági Igazgatójának, hogy elmondhassa köszöntőjét. A hagymapiac hazai és külföldi helyzetéről, valamint a Kamara hagymatermesztésben szerepvállalásáról beszélt. Majd Mártonffy Béla, a NAK országos kertészeti osztályának vezetője szólt egy pár szót az aktuális helyzetről. 

fotó: pixabay.com

Ezt követően Földesi István, a rendezvény házigazdája mutatta be a területét, és számolt be a kísérleti terület termesztéstechológiájáról.  

A rendezvény a különböző hagyma fajták bemutatásával folytatódott. A cégek bemutatták a legnépszerűbb hagymafajtákat, illetve felhívták a figyelmet az újdonságokra is. 

A rendezvény szakmai részének zárásaként Földesi István, hagymatermesztő hívta fel a figyelmet az új kihívásokra. Kiemelte a tripszek – mint vírusvektorok - elleni védekezés, a termőhely kiválasztás, valamint a vetésváltás fontosságát a sikeres hagymatermesztés érdekében. 

agrotrend.hu / NAK 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.