2021.09.22., szerda , Móric

Kertészet

2021. július 26. hétfő • 11:36

Permetezik a platánfákat

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint Szegeden jelenleg a platánfák favédelmi permetezése zajlik. Az éjszaka kijuttatott permetlé a gépjárműveken és az ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, enyhén mosószeres vízzel lemosható, melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan.

Ma és holnap a belvárosban kezelik a platánokat, szerdán a József Attila sugárúton és a Szabadkai úton. A permetezés az időjárás függvényében néhány napot tolódhat, esőben, szélben nem végezhető a művelet. Az adott időszakban a környéken lakók 22 és 5 óra között lehetőleg zárják be az ablakokat, az erkélyen, teraszon pedig ne tároljanak élelmiszert, valamint ne teregessenek, házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre, és gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat rá a járműre.

fotó: pixabay.com

A favédelmi kezelés célja, hogy a platánokon élősködő élőlényeket visszaszorítsák, és azok anyagcseretermékei ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé.

agrotrend.hu / delmagyar.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.