2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Kertészet

2022. december 04. vasárnap • 07:45

Rekord látogatottsággal zárt a bolzanói Interpoma kiállítás (képgaléria)

Az előzetes várakozásokat is felülmúlta az Interpoma almaágazati szakkiállítás és vásár bő 16 ezer fős látogatottsága - írják a FruitVeB weboldalán.

A Bolzanóban megrendezett Interpoma almaágazati szakkiállítás- és vásár a Fiera Bolzano kiállítóközpontban több mint 490 kiállítónak biztosított helyet, akik 30%-a külföldről érkezett. A rendezvényt több mint 16 ezer látogató tekintette meg, és körülbelül 70 országból érkeztek érdeklődők.

A nemzetközi Interpoma Congress végig telt házzal futott, az első napon az amerikai almaágazat részletesebb bemutatására került sor, a második nap pedig az almaszüretelő robotoké volt. Nem csoda, mivel az almaágazat legégetőbb problémájaként a szakemberek a munkaerőhiányt és a klímaváltozást nevezték meg. Így az sem véletlen, hogy az Interpoma innovációs díjait két olyan rendszer kapta, amelyek hatékony, takarékos vízhasználatot biztosítanak az almatermesztő gazdaságok számára – a planTection öntözésvezérlő alkalmazásról és az Agreus® integrált ültetvényvezérlő rendszerről korábbi cikkeinkben számoltunk be részletesebben.

Hatalmas sikert aratott a látványos Variety Garden, ahol első ízben kerültek együtt bemutatásra a világ legismertebb almafajtái.

Több mint 500 látogató vett részt az Interpoma Tours névre keresztelt vezetett üzemlátogatásokon, ahol Dél-Tirol modern almatermelő gazdaságait és értékesítő vállalkozásait tekinthették meg. A kiállítás résztvevői a rendezőktől az Interpoma Magazin második kiadását vehették kézbe, érdekesség, hogy a kiadványt teljes egészében almából készült papírra nyomtatták.

A kiállításról készült képek alább tekinthetők meg.

agrotrend.hu / FruitVeB, Kocsis Márton

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.