2022.08.11., csütörtök , Zsuzsanna, Tiborc

Kertészet

2019. április 26. péntek • 14:27

Testreszabott szüret

Bemutatkozik az új PELLENC GRAPE’S LINE vontatott szüretelő család

Az agrárágazatban, és azon belül a szőlőtermesztés területén, az elmúlt években jól megfigyelhető trend, hogy az egyes műveleteket, technológiai elemeket, amelyeket korábban kizárólag kézi munkával végeztek el, igyekeznek minél jobban gépesíteni. Fokozottan jellemző ez a szüretre, amely a szőlőtermesztőknek az év legfontosabb eseménye, hiszen itt dől el, hogy mennyire eredményes esztendőt zárnak.


fotó: KITE Zrt.

A gépi szüreteléssel kapcsolatban, az első fontos kérdése a gazdálkodónak, hogy szolgáltatásként, gépet bérelve induljon neki a szüretnek, vagy érdemesebb saját szüretelőgépbe beruházni. Erre a kérdésre segít választ adni az új PELLENC GRAPE’S LINE szüretelő család, amely minden felhasználói igényre igyekszik megoldást találni.

A GRAPE’S LINE család 5 új modellt kínál, a legegyszerűbb, mechanikus beállítású modellektől, a EASY SMART rendszerrel ellátott, SELECTIV’ PROCESS válogató egységgel felszerelt modellekig, így

a kis területtel rendelkező szőlőtermesztőktől a legnagyobb borászatokig bárki megtalálhatja azt a modellt, amely számára a legideálisabb.

A gyártó az új család fejlesztésénél két szempontot emelt ki: a magas, kompromisszumok nélküli szüretelési minőséget, illetve a biztonságos és minél könnyebb kezelést és karbantartást. Ezeket a szempontokat szem előtt tartva a GRAPE’S LINE család tagjai rendelkeznek a már korábban bevezetett és jól bevált Pellenc innovációkkal, de számos új innovatív megoldással is találkozhatunk.

Minőségi szüret

Mindegyik modellen megtalálható az egyedülálló felhordó szalagot. A rácsos kialakítású, „L” alakú felhordó segítségével szüretelés közben, már itt elkezdődik a szőlő válogatása. Gépi szüret során ugyanis, a lerázott szőlő 70-80%-a bogyó formájában esik le a szalagokra. A szőlőszemek és a must a rácsos szalagokon keresztül esnek, így a felhordó közvetlenül a tartályba tudja őket szállítani. Így csak a maradék 20-30% egész fürt hullik le a szalagra és megy végig a teljes tisztítási cikluson, ezáltal

sokkal hatékonyabb és sokkal gyorsabb teljesítményre lesz képes, kisebb léveszteséggel.

A család minden tagja fel van szerelve az új kialakítású alsó pikkelyekkel, amelyek új, rugalmas anyagból készültek, hogy minél jobban kíméljék a szőlőt, kialakítása pedig még hatékonyabban továbbítja a bogyókat a felhordó felé. A PELLENC GRAPE’S LINE család 60, 70, 80-as tagjai új rázókarokat is kaptak, amelyek egészen új formával és anyaggal rendelkeznek a kíméletesség, tartósság és minőség jegyében. A gyors csatlakozás pedig lehetővé teszi, hogy a rázókarok cseréje könnyen és gyorsan megtörténjen.

A tisztaság szintjét is az igényeinknek megfelelően választhatjuk meg az egyes modelleknél. Így a 40-es és 45-ös modelleknél két alsó ventilátor végzi a tisztítást. A 60-as modellnél két felső ventilátor és válogató egészíti ezt ki, míg a 70-es és 80-as modelleknél egy Selectiv Process válogató asztal és bogyózó segíti elérni a tökéletes minőséget.


fotó: KITE Zrt.

Kezelhetőség, karbantartás

A 60-as és 80-as modellek EASY TOUCH 7 inches érintőképernyős kijelzővel lettek felszerelve, amelyen innovatív ikonok segítségével gyerekjáték a szüretelőfej különböző paramétereit beállítani, így például a frekvenciát, a szalagsebességet, a ventilátorsebességet,

a rázókarok távolságát vagy a bogyózó paramétereit egy mozdulattal tudjuk beállítani, és el is tudjuk menteni az ideális beállítást.

A 40-es, 45-ös és 70-es modellek pedig joystick-kal vannak felszerelve, ezeken a gépeken a beállítás mechanikusan, a szüretelő fejeken történik, így az egyszerűbb technika kedvelői is megtalálják a számításukat.

Szintén a könnyebb kezelést és karbantartást teszi lehetővé, az ACTIV szüretelő fej, az Eco-Power hidraulika menedzsment, az automatikus kerékhajtás, a mosási funkció, illetve a könnyen hozzáférhető zsírzó pontok.

Mindezen kívül a PELLENC most 5 éves gyári garanciát kínál, amely egyedülálló a mezőgazdasági gépek piacán.

A kiszámítható szüret ma már nem elérhetetlen. A célunk az, hogy minden szőlőtermesztőnek megtaláljuk a birtokméretének, felhasználási céljának és igényeinek legmegfelelőbb gépet, amelyben tökéletes partner az új PELLENC GRAPE’S LINE család

agrotrend.hu / KITE Zrt.

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.