2020.02.26., szerda , Géza,Vanda

Kertészet

2018. augusztus 14. kedd • 15:19

További demonstrációkat szerveznek az alma felvásárlási ára ellen

Az üzemek árai teljes összhangban vannak, így felvetődik a kartellgyanú lehetősége.

Eredménytelenül zárult a feldolgozóüzem képviselőivel folytatott keddi tárgyalás a léalma drasztikusan alacsony felvásárlási ára ügyében - olvasható a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) közleményében.

A gazdák továbbra is egyöntetűen visszautasítják az önköltségi ár felét sem tartalmazó, 13 Ft-os feldolgozói ajánlatot, amely az üzemek árainak teljes összhangja miatt, felveti a kartellgyanú lehetőségét is.

A megyei gazdakör - figyelemmel a lengyel termelők tapasztalataira - a tárgyalás mellett kész a határozottabb érdekérvényesítési eszközök alkalmazására is. Amennyiben megegyezés addig nem születik,

az eddigi anarcsi demonstráció mellett napokon belül megkezdődik a termelők tiltakozása a feldolgozó vásárosnaményi telephelye mellett is.

A Magosz továbbra is minden jogszerű intézkedést megtesz a piaci feszültség rendezése és a gazdák méltánytalan helyzetének megszüntetése érdekében. Az almatermelők mellett az Agrárminisztérium is kiállt és támogatja  az almatermelők minden olyan megmozdulását, amelyek a méltányos alma átvételi árak elérését szolgálják.

agrotrend.hu / Magosz

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.