2021.08.06., péntek , Berta, Bettina

Szántóföld

2020. november 13. péntek • 13:04

A MAS SEEDS kiemelt kukorica hibridjei – a maximális terméshozam eléréséhez

1949-ben a MAïSADOUR agronómusainak, technikusainak és termelőinek kihívásokra és innovációra nyitott csapata hibridkukorica vetőmagokat kezdett termeszteni Délnyugat-Franciaországban. A következő 70 évben ez a kaland sikeresen folytatódott. A MAS Seeds fajták fokozatosan elterjedtek Franciaországban, Európában és most már más kontinenseken is. Mégis hűek maradtunk az alapító értékeinkhez és a gazdálkodókkal való szoros kapcsolatunkhoz. Ez nap mint nap arra ösztönzi csapatunkat, hogy olyan megoldásokat dolgozzunk ki, amelyek növelik a gazdaságok fenntarthatóságát és jövedelmezőségét a terméshozam és –minőség optimalizálásával.

Ma a mezőgazdaságnak és a gazdálkodóknak erőteljes gazdasági nyomással és olyan környezetvédelmi kérdésekkel kell szembenézniük, mint a klímaváltozás. Mi, a MAS Seeds, segítünk leküzdeni ezeket a kihívásokat. Gyakorlati szakembereink és megbízható partner gazdaságaink által kifejlesztett és bizonyított megoldásokkal rendelkezünk, melyek 3 fő szakterületen alapulnak:

  1. Magas terméspotenciállal rendelkező hibridek kifejlesztése a K+F segítségével.

  2. Kiváló minőségű vetőmagok előállítása: A piaci szintet felülmúló „KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ VETŐMAGJAINKON” túl a vetőmag-termesztéssel kapcsolatos kutatásunk büszkén mutatja be az „AGROSTART” vetőmagkezelést kukoricában és napraforgóban, melyet az elsőrangú vetőmagvédelem és biostimulánsok használata jellemez.

  3. Gazdálkodóink, forgalmazóink és partnereink támogatása professzionális agrárszolgáltatásokkal: „NUTRIPLUS” és „AGROPLUS”. Mindkét szolgáltatásunkat támogatja hatékony digitális eszközünk, az „AGROTEMPO”. Az eszközt a MAïSADOUR Csoport agronómiai szakértői, válogatott mezőgazdasági forgalmazók, valamint olyan nemzetközi digitális szolgáltatók közreműködésével fejlesztettük ki, mint az IBM.

A MAS Seeds a jelenlegi kukoricavetőmag értékesítés szezonban is széles kínálattal jelentkezik a termelők számára. Célunk, hogy a termőhelyi adottságoknak legmegfelelőbb hibrideket tudjuk biztosítani partnereinknek a magasabb jövedelmezőség érdekében.

A kiváló vetőmagjainkat széles tenyészidőben (FAO 290-700), többféle felhasználásra (takarmány, siló, malomipari, madáreleség, waxy) áll rendelkezésre.

Felkészült kollegáink segítségével a gazdálkodók portfóliónkról ki tudják választani a számukra legmegfelelőbb megoldást, hogy maximalizálják a terméshozamot és ezzel együtt a profitot.

A teljesség igénye nélkül egy pár hibridre felhívnánk partnereink figyelmét:

  1. Mas 29.T (FAO 290) szemes – az igen korai éréscsoport kiválósága

Az egyik legkorábbi lófogú kukorica a magyar piacon. Tenyészidejéből adódóan, április elejei vetéssel augusztus végére már betakarítható, akár szárítás nélkül, mindezt éréscsoportját meghazudtoló terméssel. Koraisága miatt késői vetésre is a legjobb megoldás lehet. Mindenféle termőhelyi adottságok között kiválóan helyt áll.

  1. Mas 43.P (FAO 380) szemes – A megbízhatóság záloga

A korai és a közép éréscsoport határán fekvő hibridünk az ország egész területén fővetésben vethető. Kiválóan tolerálja mind a termőhelyből adódó, mind az időjárás viszontagságaiból származó nehézségeket. A 2020-as termelői vélemények egybehangzóak voltak „Bárcsak ebből vetettem volna többet!”.

  1. Mas 56.A (FAO 490) szemes – Az igazi hozam bomba

Tenyészideje miatt elsősorban az ország déli részének a hibridje, bár számos gazdálkodó termeszti az északkeleti országrészben nagy sikerrel. Optimális körülmények között nem ritka a 15 t/ha feletti termés sem. Azon termelőknek ajánljuk, akik időben el tudják vetni a kukoricát és maximális hozamra törekszenek.

  1. Mas 78.T (FAO 650) siló – Mennyiség és minőség

Évről-évre bizonyítja ez a hibridünk, hogy a hosszabb tenyészidejű hibrideknek nagy jelentősége van a siló kukorica piacon. Éréscsoportja ellenére az északnyugatitól egészen a délkeleti országrészig termesztik évek óta. Rekord magas termés mellett kiugróan magas beltartalmi értékeivel a piacon lévő hibridek favoritja.

A MAS SEEDS kizárólagos forgalmazója: az RWA Magyarország Kft., a hazai mezőgazdaság egyik legdinamikusabban fejlődő, országos lefedettségű integrátora.  1995 óta szakmailag kompetens input tanácsadóként és megbízható szállítóként van jelen a magyar piacon. A magyar mezőgazdaság kis-,közép- és nagytermelőit, vállalkozásait szolgálja ki az agráriparhoz kapcsolódó termékekkel: vetőmaggal, műtrágyával, növényvédő szerekkel és gázolajjal, illetve széles körű kapcsolati tőkével rendelkező terménykereskedőként segíti a gazdálkodókat a piacra jutásban és a nyereséges gazdálkodásban.

További információkért, árakért a MAS kukoricahibridekkel kapcsolatban, keressék az RWA vetőmag technikusait vagy területi képviselőit!

www.rwa.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.