2020.10.22., csütörtök , El?d

Szántóföld

2020. szeptember 24. csütörtök • 14:27

A másodvetés bejelentési kötelezettségének október 1-ig tehetünk eleget

A 10/2015. FM rendelet alapján az ökológiai jelentőségű másodvetést tárgyév október 1-ig kell elvetni, ha a gazdálkodó ilyen módon kívánja teljesíteni ökológiai fókuszterület-kijelölési (EFA) kötelezettségét. Október 1-ét követően elvetett ökológiai másodvetés bejelentésére nincs lehetőség.

A másodvetések tényleges vetését a tényleges vetés megtörténtét követő 15 napon belül kell bejelenteni az egységes kérelemben, ezáltal a másodvetést elfogadják. Ha azonban a tényleges vetés dátuma és a tényleges vetés dátumának bejelentésének napja között több mint 15 nap telik el, az ökológiai másodvetést elutasítják.

fotó: pixabay.com

Fontos, hogy az ökológiai másodvetésnek a tényleges vetéstől számított legalább 60 napig a mezőgazdasági termelő földterületén kell lenni, mely időszak alatt tilos növényvédő szert használni, beleértve a csávázott vetőmag használatát is. Amennyiben az ökológiai másodvetést a vetést követő 60 napon belül beforgatják vagy betakarítják, abban az esetben az EFA másodvetést szintén nem fogadják el.

Részletek itt.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.