2020.01.24., péntek , Timót

Szántóföld

2019. október 05. szombat • 08:37

A talaj védelmének parancsolatai

Egyre többször hallhatunk a klímaváltozás kapcsán is a talajaink degradációjáról, minőségének romlásáról, s a folyamatok megállításának szükségességéről. A NAK Plakátban jeleníti meg Dr. Stefanovits Pál múlt században megfogalmazott, a talaj védelmét biztosító parancsolatait.

A múltban és a jelenben is ismertek azon technológiák, melyek a talaj védelmét biztosíthatják, azonban alkalmazásuk részben feledésbe merült, illetve a hatékonyság növelése érdekében háttérbe szorult. Egyre inkább látszik, érződik, hogy a jelenleg dominánsan alkalmazott agrotechnikán változtatni kell.

Erre ösztönöznek a támogatásokhoz kapcsolódó kötelezések, elvárások is, azonban szükségszerű a gazdálkodók részéről is a tudatos változtatás igénye.

Az itt elérhető kis plakátban jeleníti meg a NAK meg Dr. Stefanovits Pál múlt században megfogalmazott, a talaj védelmét biztosító parancsolatait.

A parancsolatok alatt felvillantják azon, a támogatásokhoz kapcsolódó szabályzókat, melyek a talaj védelmét is hivatottak ösztönözni amellett, hogy az a gazdálkodók jól felfogott érdeke.

Jól felfogott érdeknek kell lennie, hiszen a legfontosabb termelőeszköz, ami csak feltételekkel képes megújulni, regenerálódni. Ne feledjük „a talaj olyan, mint egy gyerek. Etetni, itatni, s óvni kell”

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.