2022.06.25., szombat , Vilmos

Szántóföld

2021. augusztus 09. hétfő • 15:18

A Tisza-tó első kukoricalabirintusa már látogatható

Egy szabadulószoba, vagy útvesztő minden korosztály számára izgalmas kikapcsolódás lehet, főleg, ha mindezt a szabadban, a friss levegőn tehetjük. Hasonló élményt nyújt a Tisza-tó első kukorica-labirintusa, mely az elmúlt hétvégén fogadott először látogatókat.

– Négy és fél hektáron, mintegy három kilométernyi sétalehetőség – összegezte mosolyogva hírportálunknak a labirintus főbb paramétereit Tóth Diána. – Van rövidebb és hosszabb szakasz is, ha segítséget kérnek tőlünk például gyermekkel érkezők, nekik értelemszerűen a rövidebb távot javasoljuk, útbaigazítjuk őket, sokan viszont spontán vágnak neki a labirintusnak próbára téve a szerencséjüket és a döntési képességüket – magyarázta az új attrakció megálmodója és létrehozója.

Mint elárulta, az elején még könnyűnek tűnik a feladat, de minél beljebb kerül az ember, annál jobban elbizonytalanodik, hogy merre is tart valójában. Az első visszajelzések pozitívak, egy hétvége alatt közel ezer látogatót fogadtak. Gyermekek, fiatalok, gyermekes családok előszeretettel kalandoznak a legalább két és fél méter magas kukoricafalak között. Különböző feladatokkal nehezítik, színesítik a kihívást, igyekeznek minél izgalmasabbá tenni a feladatot.

– Mindössze két hétvégét vagyunk nyitva, az elsőn már túl is vagyunk. Őszintén szólva, sokkal hamarabb terveztük megnyitni a labirintust, de több tényező sem engedte, elegendő csapadék híján például a kukorica növekedése sem volt megfelelő, az utóbbi pár hétben sikerült behozni a lemaradást – részletezte Dia.

Azt is megtudtuk, hogy idén csak próbajelleggel hívták életre a kukorica-labirintust, egy építészmérnök segített a tervezésben. Ha minden jól megy, jövőre szeretnék bővíteni, új kihívásokkal és feladatokkal színesíteni az útvesztőt. Az is felmerült, hogy legközelebb már a labirintus útvonalához igazodva vetik el a kukoricát, ami nagyban megkönnyíteni a karbantartást, és az üzemeltetést.

agrotrend.hu / szoljon.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.