2023.02.03., péntek , Balázs

Szántóföld

2019. június 16. vasárnap • 21:29

Algafix mikrobiológiai biostimulátor lombtrágya a NAPRAFORGÓ termésért

2019-ben jelenleg, a NAPRAFORGÓ növények növekedése 2-3 hét késésben van, ami jelentős termés- és jövedelem kiesés kockázatát rejti magában, mivel a virágzás és az érés kezdete a nyár, esetleg a nagyon meleg időszakába csúszhat bele.

Mindezen elvesztett időszakból visszanyerhet fontos napokat vagy hetet, ha a NAPRAFORGÓJÁT megtámogatja megfelelő növekedési (növényi) hormonnal, kinetinnel.

Az  Algafix®  makro- és mikroelemek, aminosavak, zsírsavak mellett nagy mennyiségben tartalmazza a balatoni élő algasejtek által termelt növényi hormont, a citokininek csoportjába tartozó kinetint.

A növényi hormonok NAPRAFORGÓRA gyakorolt hatása függ az egymáshoz viszonyított arányuktól. Magas kinetin koncentráció esetében a hajtások növekedését tudjuk indukálni.

Az Algafix®  a kijuttatást követően - megfelelő körülmények között - folyamatosan termeli a kinetint (citokinin), aminosavakat és zsírsavakat, melyeket a NAPRAFORGÓ LEVÉLEN KERESZTÜL VESZ FEL. Az algák elhalása után a sejtjeiben tárolt anyag (pl. hormonok) is felszívódnak a napraforgóba, így az Algafix® esetében dupla hatással számolhatunk.

Az Algafix® kinetin termelése kiugróan magas más algatörzsekhez képest!

A NébiH 2016-ban Fejér megyében, napraforgóban vizsgálta a különböző növénykondicionálók és lombtrágyák termésnövelő hatását. A grafikon is alátámasztja az  Algafix® fentebb részletezett hatékonyságát, gazdaságosságát.

2017 –ben a Martonvásáron az MTA ATK Intézetében teszteltettük az  Algafix®-et s ez alapján látható, hogy az Algafix kezelés egy bőségesen megtérülő befektetés volt.


E fenti képek és ezen videófelvétel https://www.youtube.com/embed/C0KVWUmxCrE?autoplay=1 2015. szeptember 1-én Gyulapusztán készültek.

A tápelemek közül a bór aktívan részt vesz az auxin szintézis szabályozásában is. Hiányában gátolt a sejtosztódás és akadályozott a kambiumsejtek fejlődése, ennek következtében a gyökér- és szállítószövetek kialakulása akadályozott. Ugyanakkor a bórhiány belső auxin többletet indukál, ami relatív citokinin hiányt eredményez. Ennek következménye lehet a napraforgószár felrepedése is, ami pl. utat nyit a gombás betegségeknek.

„Elégtelen bórtáplálás esetén zavar keletkezik a növény vízháztartásában is. Ha csekély a vízellátás a bórral megfelelően táplált növények jobban tudják korlátozni transzspirációjukat, mint a bórhiányosak.” (Dorfmüller, Biebl)

A fenti problémára korszerű és gazdaságos megoldása az Algafix®AminoBór® együttes kijuttatása. A kombináció egyszerre nyújt prevenciót a bórhiányra, ugyanakkor kinetin tartalma révén erős hajtásnövekedést indukál.

Kijuttatási javaslatunk: 6-8 leveles állapotban 1 l/ha Algafix, majd a virágzás kezdetén 1 l/ha Algafix + 1-2 l/ha AminoBór kombinációban.

Ha felkeltettük érdeklődését, keresse területileg illetékes szaktanácsadóinkat, és kérje kereskedelmi ajánlatunkat.

Hasonlítsa össze üzemi technológiájának költségeit az Algafix® + AminoBór® termékpár hektárköltségével és élvezze az  AGRO.bio  költséghatékony technológiájának előnyeit 2019-ban is a saját területén!

 

agrotrend.hu / AgroBio

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.