2022.06.30., csütörtök , Pál

Szántóföld

2018. január 29. hétfő • 09:21

Az AGRO.bio Demo Farm Projekt 2016-2017 - a tények beszélnek helyettünk!

Az AGRO.bio 2015-ben indította el országos üzemi hálózatát (az ún. Demo Farm Projektet), és 2017 végére már 14 helyszínről érkeztek releváns adatok a mikrobiológiai termékeinkről.

A projekt elsődleges célja az volt, hogy üzemi körülmények között mérjük a termékeink (talajoltó és tarlóbontó anyagok, biostimulátorok és lombtrágyák) teljesítményét. Egy több év alatt kidolgozott, a készítményekre specializált mintavételi- és értékelési módszertan segítségével ma már több mint 70 mintavétel 900 kezelésének 18.000 adata (!) áll a rendelkezésünkre. Ezek feldolgozásával tényeken alapuló, konkrét számokkal tudjuk bemutatni termékeink hatékonyságát partnereink, és minden mezőgazdasági termelő számára.

A mezőgazdasági mikrobiológiai iparágban egyedülálló adatbázis segítségével nyomon tudjuk követni termékeink hatáskifejtését a vegetáció során, értékelni tudjuk a különböző talajtípusok befolyásoló hatását, láthatóvá tudjuk tenni az évjáratok közti különbséget.

A talajoltás (BactoFil® A10, BactoFil® B10, BactoFil® Szójaoltó, TrichoMax) hatékonyságát külön is mértük az évek során.

A grafikon azt mutatja be, hogy az AGRO.bio technológia hatása eltérő mértékben jelentkezik az egyes növényi paraméterek változásában illetve a termés mennyiségében. Az is jól látható, hogy a különféle növények eltérő módon reagálnak a kezelésre.

A mintavétel gyakorlatát egy többrészes videofilmben is bemutatjuk, mely megtalálható weboldalunkon.

A Demo Farmok eredményeivel kapcsolatban szívesen adnak felvilágosítást az AGRO.bio területi munkatársai és a szakmai stáb tagjai!

Szabó István

AGRO.bio

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.