2021.10.16., szombat , Gál

Szántóföld

2021. szeptember 17. péntek • 14:38

Az érték, ami összeköt!

Az RWA Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját Szijártó Bálintot Mátrai Zoltán, az Agrotrend Csoport ügyvezető-tulajdonosa kérdezte a Bábolnai Gazdanapok kiállításon.

- Az RWA Magyarország Kft-t és a termékeit weboldalaink olvasói és a nézőink is jól ismerhetik, de ha jól tudom van egy új jelmondata a cégnek?

Igen, ez pedig úgy hangzik, hogy az érték, ami összeköt! Ezzel utalunk arra, hogy az RWA-konszern immáron kilenc országban van jelen és szolgálja a gazdálkodók érdekeit. A sokféle kultúra, a sokféle szemlélet és a sokféle tudás az, ami érték és összeköt bennünket.

- Most itt Bábolnán egy ciroktábla előtt beszélgetünk, mi itt a megjelenésetek apropója?

Itt Bábolnán van egy nagyon profi módon összeállított fajtasor több növénykultúrában. Itt a cirok kísérlethez szeretnénk a cégünk által fejlesztett Rosario cirkot biztosítani. Ez idén került be a magyar piacra és innen szolgáljuk ki a többi országot is. Kukorica tekintetében is hoztunk fajtákat, tavaly a Persic hibridünk lett az első. Minden anyagunk kiváló genetikai jellemzőkkel bír, egyik részük licensz a másik rész pedig saját fejlesztésű. Bízunk benne, hogy a terméseredmények tükrözni fogják azt a munkát, amit az RWA beletett ezekbe a vetőmagokba.

- Mi lesz a megtermelt cirokkal például, az RWA piacot is nyújt a vásárlóinak?

Igen piacot is teremtünk a ciroknak. Ma már egyre több cég vásárol fel cirkot és az RWA is minden telephelyen.

- A cirok mennyire igényli a növényvédelmet?

A cirok egyszerűen, extenzív módon termeszthető, ez lehet a versenyelőnye a kukoricával szemben, valamint az aszályt is jobban tűri.

- Az RWA a gázolajüzletágáról is ismert…

Köszönhetően a partner OMV-nek, akivel együtt dolgozunk. Ez az üzletágunk folyamatosan fejlődik, nagyon kedvező fizetési kondíciókkal magasszintű kiszolgálást tudunk biztosítani a termelő partnereinknek. Évről-évre növekszik a kiszállított literszám és a partnereink száma is.

- Folyékony műtrágyával az RWA is foglalkozik?

Igen, mi is szállítunk ki folyékony műtrágyát a partnereinknek és a telephelyeinket is felszereljük folyékony műtrágya tartályokkal. Így akinek csupán kevesebb mennyiség kell, az el tudja tőlünk szállítani a saját kijuttatójával.

- Mik az RWA tervei a jövőre nézve?

Tavaly január óta dolgozom ügyvezetőként és igyekszem az elődeim munkáját tovább folytatva még jobban sikerre vinni a céget. Jó a csapatunk, nagy szakértelmű és lelkes kollégákkal dolgozhatok a gazdákkal közösen.

- További sikereket kívánunk!

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.