2021.01.27., szerda , Angelika

Szántóföld

2020. július 09. csütörtök • 17:52

Az RWA kiemelt repcekínálata - kelés biztosítással

Az RWA Magyarország Kft. számára kiemelten fontos az innováció, hogy a partnereink számára biztosítani tudjuk a legújabb technológiákat, megoldásokat és genetikákat a vetőmagok területén, hogy a lehető legnagyobb biztonságban és jövedelmezőbben tudjanak termelni.

A Raiffeisen Ware Austria leányvállalataként és annak a 100 %-os tulajdonában álló Gleisdorfer nemesítőháznak köszönhetően első kézből jutunk hozzá a legújabb repce genetikákhoz. A legmodernebb vetőmagjainkat a G-SEED márkanév alatt kezdtük el bevezetni a 2018-as évben a magyar piacra.

Modern repcehibridjeink a magas termés, olajtartalom és betegségellenállóság biztosítékát nyújtják, valamint a betakarítási veszteséget minimalizáló kipergés-ellenállóságot is biztosítják, növelve ezzel a G-SEED vetőmagot választó termelők jövedelmezőségét is.

Ezen új hibridek már az előző szezonban a partnereink rendelkezésére álltak a KWARK és ANNISTON repce hibridjeinkkel. Az idei szezonban a kínálatunkat egy újabb genetikával bővítettük.

A genetikai háttér a stresszhatások csökkentése következtében zavartalan fejlődést biztosít a növény számára még az erősen fertőzött években is. Ezen tulajdonságának köszönhetően jelentős előnyben van része a vírussal szemben érzékeny hibridekkel, fajtákkal szemben, mely által növelhető az őszi káposztarepce termelésének biztonsága és jövedelmezősége.

A vírus terjesztését elsősorban a tetvek (Zöld őszibarack levéltetű – Mysus persicea) végzik. Az elmúlt években a tetűpopulációk állandó növekedése volt megfigyelhető, mellyel egyenes arányban nőtt a vírussal való problémák száma is, különösen az őszi káposztarepcében.

A növekedés legfőbb okának tekinthetjük a felmelegedő időjárási körülményeket, amely a tetvek szaporodásának rendkívül kedvez. Továbbá fontos megemlíteni még bizonyos kulcsfontosságú inszekticidek betiltását és az egyre nagyobb számban előforduló gazdanövények ( zöldítés, az utak mellett elszóródott és kikelt kezeletlen repcék, vadrepcék tömeges jelenléte) megjelenését is.

Amellett, hogy a mind az Anniston, mind az Aurelia repcehibridünk a tarlórépa sárgaság vírussal (TuYV) szemben rezisztens, genetikájába az RLM-7 fóma rezisztencia és kipergés-ellenállóság is beépítésre került.

Ezen tényezők összehangolt együttese teremti meg a hatékony termelés lehetőségét.

G-SEED repce hibridjeinket az ország egész területére biztonsággal ajánljuk, a korai érésidőben az ANNISTON, a közép érésidőben a KWARK, a közép-késői érésidőben az AURELIA repce hibridet.

A 2020-as évben minden, általunk kizárólagosan forgalmazott G-SEED repce hibridhez díjmentesen adunk kelés biztosítást ezzel is csökkentve a vetőmagjainkat választó partnereink kockázatát. Részletekről és feltételekről területi képviselőink tudnak bővebb felvilágosítást adni!

Válassza az RWA Magyarország kínálatában megtalálható G-SEED repce hibrideket az idei szezonban, hogy a repce termelését biztonságban tudhassa.


Orbán Gábor

Vetőmag kereskedelmi vezető

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.