2019.12.16., hétfő , Etelka,Aletta

Szántóföld

2019. szeptember 05. csütörtök • 08:53

Dombóvár, a Corteva szántóföldi bemutató-sorozatának első állomása

A Corteva Agriscience, a DowDuPonttól levált, 2019. június 1-jétől önálló mezőgazdasági vállalat (NYSE: CTVA) elsőként Dombóváron mutatta be mintegy 150érdeklődőnek a 2020-as tavaszi szezon kínálatát a vetőmagok, a növényvédelem és a csávázó szerek területén. A további szántóföldi bemutatókra Szarvason, Hegyfalun és Debrecenben kerül sor.

Borsos László, a Corteva Agriscience Magyarország ügyvezetője elmondta „A mezőgazdasági divíziók egyesülésével egy olyan, innovatív vállalat jött létre, amely kutató-fejlesztő munkája során a legjobb teljesítményt szeretné kihozni az adott növényből. A Corteva célja a bemutatóval, hogy a gazdák teljeskörűen megismerhessék a vállalat újdonságait, a technológiai megoldásokat, amelyek a hozamok maximalizálását célozzák.” - írja közleményében a Corteva.

fotó: Duhonyi Csaba

A növényvédőszereket illetően 2019 újdonsága az Arylex hatóanyagú Belkar™egyedi hatásmechanizmusú őszi posztemergens gyomirtó szer a repcetermesztők számára, valamint a napraforgó kultúrában használható, parlagfű elleni –2019-re szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező - gyomirtó szer, a Viballa™ - erről a témáról Papp Zoltán, herbicid termékmenedzser tartott előadást.

A Corteva másik erősségének, a csávázószereka széles kínálatában idén LumiGEN™ csávázási technológia jelenti az újdonságot, melyben a repce korai kártevőkelleni Lumiposa rovarölő csávázószer mellett található Integral® Probiológiai csávázószer véd a talajbólfertőző csírakori kórokozók ellen, valamint azúj típusú biostimulátor a Lumibio Kelta található, amelyhatásával elősegíti a gyors,erőteljes kelést ésa biztonságos áttelelést.

A vállalat tevékenységének harmadik pillére a nitrogén-menedzsment, melynek célja, hogy a műtrágyázás során kijuttatott különböző nitrogén formákátalakulását késleltető N-Lock készítmény alkalmazásával elősegítsük, hogya nitrogén minél nagyobb mértékben hasznosuljon a termésben és minél kisebb mértékben terhelje a környezetet.

fotó: Duhonyi Csaba

Tímár Béla kereskedelmi igazgató elmondta: „A vállalat folyamatosan fejleszti vetőmag-portófióját.A kukorica hibrid vetőmagok területén a vállalat a már piacon lévő P9415, P9903 és P0023 kukoricahibridjeinek bemutatása mellett – amelyekre magastermőképesség, kiemelkedő alkalmazkodóképesség és alacsony szárítási költség jellemző - két új hibriddel (P9978 és P0217)jelentkezett.

”A napraforgót illetően a hagyományos hibridek mellett piacra került a P64HE144-es, magas olajsav tartalmú napraforgó hibrid is, amelyekről dr. Piukovics László, vetőmag termékmenedzser tartott ismertetést.

A Corteva Agriscience™ őszi kínálatát, egy átfogó Technológiai Bónusz Program keretében elérhető kedvezménnyel ajánlja repcetermesztő partnerei figyelmébe. A vetőmag és a növényvédelem egysége meghatározó alapja a jó termés elérésének. Az innovatív Pioneer®repce vetőmag nemesítés és a Corteva Agriscience™ növényvédő szer fejlesztés legújabb eredményeivel járul hozzáa repcetermesztés sikeréhez.

fotó: Duhonyi Csaba

A rendezvény előadásait szántóföldi bemutató zárta, amelynek házigazdája immár évek óta a dombóvári Agrár-Béta Kft.

agrotrend.hu / Corteva

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.