2022.12.06., kedd , Miklós

Szántóföld

2022. május 26. csütörtök • 08:01

„Egy helyre költözött a vállalkozás. Jó döntés volt.”

Sikeresen működő vállalkozás gyakran elkerülhetetlen velejárója a terjeszkedés, ami az agráriparban gyakran járhat a termelő területen túl új épületek hadrendbe állításával is. Kukkantsunk be most egy méretes acélcsarnok megépítéséről szóló döntés hátterébe. A Komárom-Esztergom megyei Banán jártunk! 

A mezőgazdasági termelők, szolgáltatók tevékenysége meghatározó helyet foglal el a magyar gazdaságban. Az előállított érték korszerű felszereléseket, technológiát, gépparkot és épületeket igényel – ezek üzemeltetési háttere vagy éppen tárolása fontos kiegészítő funkció, lényeges sarokkő a siker felé vezető úton. Természetesen sok tényezőt szükséges számba venni egy új épület megépítéséről szóló döntés előtt. Esetünkben a több telephelyen működő vállalkozás egy méretes új acélcsarnokba, egyhelyre költözött. A tulajdonos ma is úgy érzi, jó döntést hozott.

Egy helyre költözött minden funkció, acélcsarnokba

Banán, Komárom-Esztergom megyében, a néhai bábolnai állami gazdaság közelében épült az AGRO-KOPÉ Kft. új, 2000 m2-es telephelye, amelynek jelentős része mezőgazdasági géptárolóként üzemel.

A 43 éves mezőgazdasági szakember 14 éves kora óta dolgozik a szektorban, de a társadalmi szerepvállalás és segítségnyújtás sem áll távol tőle. Elmondása szerint a projekt megvalósítása előtt több cégtől is kért árajánlatot, de a Frisomat konstruktív, mégis rugalmas tervezése győzte meg leginkább. „Tudtuk, mit szeretnénk elhelyezni a csarnokban, és volt egy hozzávetőleges elképzelésünk szélességben, magasságban. Leültünk a Frisomat szakembereivel, akik javaslatokat tettek, mindezt hogyan lehet költséghatékonyan megvalósítani, majd meg is tervezték és megépítették az egészet.”

Egy csarnok megvalósulásának már az átfutási idő is komoly költségtényező, így ez fontos mérlegelési szempont az építtető számára. A Frisomat csarnokok gyors építésének kulcsa egyrészt a profi munkaszervezés, másrészt a magasan képzett mérnökök által kidolgozott innovatív szerkezeti megoldásokban keresendő. Az épületeket optimálisan az építésszel szorosan együttműködve a Frisomat tervezi meg és gyártja le, így az acélszerkezetek teljes egészében előre gyártva érkeznek a helyszínre. Kizárólag csavaros kötésekkel vannak összeszerelve, helyszíni hegesztés vagy darabolás nélkül.

A Frisomat csarnok alapja esetünkben a nagy szélességi és magassági igények, valamint magas hó- és szélterhelési előírások esetén ideális Ceptra típus volt Az épület elején egy szendvicspanellel burkolt rész készült, amelyben szociális helyiség és fűtött szerelőműhely helyezkedik el. A több csarnokból álló létesítményben terménytároló, terményszárító és új irodaépület is helyet kapott.

Kovács Péter, a 2008-ban alapított cég tulajdonos-ügyvezetője szerint jól döntöttek, amikor fejlesztésbe fogtak, és amikor mindennek háttereként könnyűszerkezetes acélcsarnokot választottak. „A teljesen zöldmezős beruházásban készült épületben géptároló és növényvédőszer-raktár létesült, amelyre a cég fejlődése miatt volt szükség. Eddig szétszórva voltak az egyes funkciók a különböző telephelyeken található épületeinkben, volt saját és bérelt épületünk is, most azonban minden egy helyre költözött.”

A kulcs a technológia: a Frisomat vevőközpontú, rugalmas és gyors

Akár online böngészünk és kutatunk vélemények után egy kiszemelt vállalkozással kapcsolatban, akár ismerősi körünkből kérünk tanácsot, hol költsük a pénzünket, egy biztos – ha sok negatív véleménybe ütközünk, akkor másnapra el is felejtjük a kiszemelt céget.

A bevált partnerek aranyat érnek, akárcsak az infrastrukturális fejlesztések során. A mezőgazdasági épületek, raktárak, csarnokok építésénél ideális választás lehet a megalapításától eltelt négy évtized alatt több mint 40.000 acélszerkezetű épületet megvalósító Frisomat acélcsarnokainak egyike. A változatos, igényre szabott megjelenésű, korszerű szerkezetű, gyorsan megvalósuló, stabil és időtálló épületekben szinte bármilyen funkciót kiszolgáló belső tér alakítható ki. Ha pedig ezt nem csak maga a cég állítja, hanem visszatérő megrendelőre is – az szintén „aranyat ér”.

További információ: Acélcsarnokok  csarnoképítés nemzetközi szakértőjétől – Frisomat.hu

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.