2023.03.28., kedd , Gedeon, Johanna

Szántóföld

2020. december 04. péntek • 10:15

G-SEED, az új vetőmag márka – Kukorica hibridek

A G-SEED vetőmag márkát 2018-ban hozta létre az RWA cégcsoport, hogy az innovációja révén a termelők nagyobb szabadságot élvezhessenek fajtaválasztás közben, mivel a főbb gazdasági növények mellett egyéb, speciális növényfajok is szerepelnek a portfólión konvencionális mind pedig bio növénytermesztéshez.

A G-SEED története azonban korábbra nyúlik vissza, mint kettő év. A G betű a Saatzucht Gleisdorf nemesítő házra utal a márka elnevezésében. Ez a nemesítő ház több, mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a kukorica, szója, borsó, olajtök és egyéb növények nemesítése terén.

Sok nemzetközileg elismert nemesítővel, több évre visszanyúló együttműködés eredményeképpen egy rendkívül széles és kiemelkedő vetőmag portfóliót tud a G-SEED nyújtani a termelők számára.  Minden vetőmagunk intenzív tesztelésen esik át, mielőtt megkapná a G-SEED vetőmag márkanevet. Kísérleti hálózatunk évente több, mint 50.000 kísérleti helyszínt állít be egész Európában, ezáltal minden ország klimatikus viszonyainak tökéletesen megfelelő fajtaválasztékot tud biztosítani.

Ennek a kísérleti hálózatnak és intenzív tesztelésnek köszönhetően a magyarországi termelők számára egy kiemelkedő kukorica vetőmag választékot tud a G-SEED nyújtani.

Pár kiemelt hibridünkre szeretnénk a figyelmet felhívni a teljesség igénye nélkül, melyeket második éve teszteltünk számos hazai fajtakísérletben is és kiemelkedő, rendkívül stabil terméseredményeikkel biztonságos választás a termelők számára.

Elsőként a PERSIC (FAO 450) nevű hibrid kukorica vetőmagunkat említeném meg, amelyet a 2020 évi Bábolnai Gazdanapokon a termelők jobban szemügyre is vehettek a hivatalos fajtasorban. Abban a fajtasorban a PERSIC terméseredménye lett a legjobb, 12,492 tonna/hektáros eredménnyel végezve az élen 32 versenytárs előtt.

Ugyanebben a fajtasorban második helyezett hibrid is a G-SEED márkanevet viseli, ez a hibrid korábbi érés idejű, mint az előbb bemutatott Persic, a FAO 420-450 csoport képviselő TWEETOR, amely közel 2 tonnával múlta felül a fajtakísérlet átlagát. Ezt a kukoricát a kiemelkedő terméseredmény mellett rendkívül gyors, a FAO 300 közepi éréscsoportnak megfelelő vízleadás jellemzi.

Az AJOWAN (FAO 340-360) kukorica hibridünk a közép-korai éréscsoport kiemelkedő képviselője. Rendkívüli stabilitás jellemzi, kedvezőtlen körülmények között is megnyugtató termés szinttel és gyors vízleadással.

A korai érés csoport G-SEED ajánlata a GLUMANDA ( FAO 310), mely hibrid kiemelkedő tulajdonságai a kiemelkedő állóképesség, kiemelkedő vízleadás és a közép éréscsoportra jellemző termés szint. A GLUMANDA az ország északi területeire kitűnő választás.

Említést érdemel még az idei év G-SEED újdonsága, a MOLEON (FAO 250-300) hibridünk is. Ez az igen korai hibrid az idei első kísérleti szereplésén Tiszaalpáron több, mint 13 tonnás termés eredményével hívta fel magára a figyelmet, a legtöbb késői, 400-as csoportba tartozó kukorica hibrid maga mögé utasításával, a fajtakísérlet betakarításakor 12%-os nedvesség tartalommal.

A G-SEED a termelők számára olyan kínálatot tud biztosítani, amely a teljes érésidőt lefedi. Bármilyen éréscsoportból választ, a G-SEED megoldás Önnek.

www.rwa.hu / www.gseed.hu

 

(X)

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.