2021.10.24., vasárnap , Salamon

Szántóföld

2021. február 02. kedd • 16:40

G-SEED, az új vetőmag márka – Szója kínálatunk

Az RWA Magyarország Kft. által kizárólagosan képviselt G-SEED nemesítőház termékpalettájában két szója fajta található meg, a KITTY és a DH 4173.

A KITTY az igen korai, 00 éréscsoportba, míg a DH4173 a korai, azaz a 0-s éréscsoportba tartozik. Növekedési típusuk féldeterminált, amely nagyon jó alkalmazkodó képességet ad a későn érkező csapadék előnyös kihasználásának érdekében. Termésbiztoságuk egyrészt a 13-14 cm-es alsó hüvelyállásukból ered, melynek segítségével a betakarítás lényegesen könnyebbé válik, ami kevesebb tarlón hátrahagyott hüvelyszámot is eredményez.

A DH 4173 szár magassága megközelítőleg 80-90 cm körül alakulhat. Kiváló szárszilárdság jellemzi. Tenyészideje  körülbelül 140 nap. Az ország egész területén biztonsággal termeszthető. Fehér virág szirma, szürkés-fehér szőrözöttsége és acéloskék árnyalatú levélzete könnyen felismerhetővé teszi. A mag ezermagtömege 185-200 g, melynek köldök színe fehér. Fehérje tartalma 39,1%%, míg olaj tartalma 22,1 % szárazanyagban.*

A KITTY szár magassága kb. 70-80 cm körüli, tenyészideje körülbelül 130 nap. Egy különösen stressztűrő szójafajta, amely száraz körülmények és gyengébb területi adottságok mellett is megállja a helyét. Gyors kezdeti fejlődési erély és magas ezermag tömeg jellemzi. Pergésre nem hajlamos. Nyersfehérje tartalma ~40 %, míg olaj tartalma ~21,5%. szárazanyagban.*

*Forrás AGES BSL 2020

Az RWA Magyarország Kft. a Duna-szója program képviselője, amely a Duna-menti tíz országban fogja össze a szójaágazat szereplőit és harcol a génmódosítás-mentes (GMO) szójatermesztés fenntartásáért. A GMO mentesség cégünk életében úgy tud fennmaradni, hogy a nemesítőtől vásárolt törzselit vetőmagtól indulva az első fokon át, a másodfokú vetőmag előállításáig zárt szaporítást végzünk. Ennek köszönhetően a kereskedelmi forgalomba kerülő másod szaporulati fok előállítását végig nyomon tudjuk kísérni. Ezzel a rendszerrel egyúttal vetőmagjaink stabil, megbízható minőségét is garantálni tudjuk.

További információkért, árakért keressék az RWA területi képviselőit!

G-Seed minőségi vetőmagok – a modern mezőgazdaságért

www.rwa.hu / www.g-seed.eu

 

 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.