FÓKUSZBAN

Ha nincs öntözésfejlesztés, nem javul a versenyképesség

Ha nincs öntözésfejlesztés, nem javul a versenyképesség

Az agrárium jövőjéről és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara céljairól ...

Ismerjék meg 2019 legjobb traktorait!

Ismerjék meg 2019 legjobb traktorait!

Nemrég adták át az Év traktora 2019 (Tractor of the Year 2019) ...

Keressük Az Agrárvilág Szépét!

Keressük Az Agrárvilág Szépét!

Olyan hölgyeket keresünk, akiknek nem csak kötődésük

Szántóföld

2018. július 04., szerda • 09:15

Ha agrárkiállítás, akkor a Bábolnai Gazdanapok az első!

Idén ismét összegyűlik a szakma Magyarország legnagyobb és legrégebbi szabadtéri mezőgép-kiállításán.

A nagy hagyományokkal rendelkező 31. Bábolnai Gazdanapok a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok területén szeptember 5-8. között várja az érdeklődőket. A rendezők minden eddiginél szélesebb körű szakmai programmal készülnek. Láthatók lesznek a modern kornak megfelelő agrártechnológiai gyakorlati gépbemutatók és megismerhetők lesznek a precíziós gazdálkodás és a smart technológia legújabb trendjei is.

A Bábolnai Gazdanapok elsőként teremtette meg az élő, gyakorlati gépbemutató lehetőséget, ami az elmúlt években a kiállítás sajátosságát adta.  A jelentős gépforgalmazók, gépgyártók és szakami szervezetek évről évre meghatároznak egy tematikát, amelyre felfűzik a gyakorlati gépbemutatót. A szervezők idén a betakarítás gépesítésére tesznek a korábbinál még nagyobb hangsúlyt.

A kiállítás súlypontját tehát a mezőgazdasági gépek és berendezések képzik, de bemutatásra kerül minden egyéb mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint jelen vannak az oktatáshoz, kutatáshoz, finanszírozáshoz köthető intézmények is.

A többi mellett a fakitermelés gépei is bemutatkoznak a Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjén, mely a közönség számára is izgalmas programnak ígérkezik.

A Bábolnai Gazdanapok sok évtizedes tradíciójának révén a hazai agrárkiállítások alappillére és sokrétű programjának köszönhetően komoly ismeretszerzési lehetőséget biztosít idén a gazdálkodók számára. A magyar agrárium az elmúlt években sokat fejlődött - a többi EU- országgal összevetve ez még inkább szembetűnő -, ami a hazai gazdálkodók fejlődőképeségének köszönhető.

A bábolnai kiállításon megismerhető technológiák és elérhető tudás révén lehet megtartani az elmúlt évek növekvő tendenciáit, s továbblépni ezen a területen.

A rendezvény a kiállítók, a gyártók és a beruházók kapcsolatépítése szempontjából is nagy jelentőséggel bír, annál is inkább, mivel a mezőgazdasági fejlesztések napjainkban egyre nagyobb teret kapnak.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő szerint ha agrárkiállításról és gépbemutatóról van szó, akkor Bábolna az első.

Az idei Bábolnai Gazdanapok programjának iránya - az innováció és a technológiai újítások révén - egyre több kis mezőgazdasági vállalkozás számára jelenthet útmutatást, hiszen ezek a megoldások évről évre szélesebb körökben váltanak ki érdeklődést, és egyre többen is használják azokat.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében, a 31. Bábolnai Gazdanapokon megrendezik a SMARTFARM – Precíziós Növénytermesztési Konferenciát, kiállítást és bemutatót. A  konferencia célja, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassa az okszerű, precíziós mezőgazdaság gyakorlatát. Az előadások felölelik az okszerű-smart, precíziós növénytermesztés, azon belül a növényvédelem, tápanyaggazdálkodás, távérzékelés, kihívásaira kidolgozott innovatív megoldásokat, melyek hozzájárulnak az agrártermelés hatékonyságának növeléséhez és hosszú távú fenntarthatóságához.

Kiállítóként és előadóként a hazai agrárium vezető cégei és szakemberei jelennek meg, akik közérthetően ismertetik a legújabb kutatási és fejlesztési munkáikat. Hagyományteremtő szándékkal a precíziós technikákat alkalmazó cégeknek mintaparcellákon biztosítanak lehetőséget technológiájuk bemutatásásra.

A résztvevők így működés közben, testközelből ismerhetik meg az innovatív technológiákat tápanyag gazdálkodás, növenyévédelem és távérzékelés témakörben. A Bábolnai Gazdanapok idején két napon át tartó precíziós rendezvényre a www.smartfarmkonferencia.hu oldalon jelentkezhetnek az érdeklődők!


 

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.