2020.02.18., kedd , Bernadett

Szántóföld

2019. július 05. péntek • 12:24

Idén kétszer akkora keretösszeggel bír a tanyafejlesztési program

A tanyafejlesztési program keretösszegén belüli arányokat úgy állapították meg, hogy a tanyagazdaságok és a tanyákon élők több forrást kaphassanak, mint az önkormányzatok, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján az ő forrásigényük nagyobb.

Kis Miklós az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára azt mondta, hogy az önkormányzatok a tanyagondnoki szolgálathoz szükséges eszközök vásárlásához 2 millió forint támogatásra pályázhattak,a külterületeken lévő közösségi terek építéséhez pedig legfeljebb 4 millió forintra - írja az origo.hu.

Kétszeresére nőtt a fejlesztésre szánt keretösszeg - fotó: pixabay.com

Ha egy önkormányzat korábban már kedvezményezett volt, az nem zárta ki, hogy újra pályázzon, hiszen több olyan tanyás térség is lehet a külterületén, amelyet fejleszteni kíván - mutatott rá.

A kormány 2011-ben indította el a tanyafejlesztési programot,amelynek idei keretösszege 2,4 milliárd forint,duplája a tavalyinak.

Alapvető érdek, hogy az infrastrukturális fejlesztések megvalósulhassanak, az egész nemzeti tanyaprogram azért indult el, hogy a tanyasi életforma megmaradjon, az ott élők, gazdálkodók élete könnyebb legyen - hangsúlyozta az államtitkár.

agrotrend.hu / origo.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.