2022.01.23., vasárnap , Zelma, Rajmund

Szántóföld

2021. szeptember 20. hétfő • 17:09

Interjú Balogh Lászlóval a Bábolnai Gazdanapokon

Tóth Diána a Szeretem a mezőgazdaságot portál főszerkesztője kérdezte a Bábolnai Gazdanapokon a Lidea képviselőját Balogh Lászlót a cirok tulajdonságairól.

A Lidea cég a tavalyi évben két cég egyesülésével jött létre, mely által a korábbi Euralis genetikát is új köntösben tudják a gazdálkodók megvásárolni, illetve bővebb portfólióval jelentkeznek a magyar piacon. Országos lefedettséggel rendelkeznek, és az összes kereskedőcéggel kapcsolatban áll a Lidea.

Most először vagyunk a Bábolnai Gazdanapokon, cirokkal és kukoricával vagyunk jelen, mondta el Balogh László. A Lidea Európában és Magyarországon is piacvezető cirokban, övék a legnagyobb genetikai háttér, hazánkban körülbelül 70 %-os aránya van az Euralis, most már Lidea genetikának. A legtöbb termelő rendelkezik olyan területtel, ahol a cirkot el lehet vetni. Nagy előnye a kukoricával szemben, hogy jobban tűri az aszályt és a stressz. Öt anyaggal készültek a bemutatóra, hogy a termelőket személyre szabott ajánlattal tudják kiszolgálni. Balogh László a cég új anyagáról, az Armorikról is beszélt, amelynek az a különlegessége, hogy jóval korábban érik mint a nagy átlag és a sötétvörös színe miatt kifejezetten keresett.

Minden megyében elérhetőek a képviselőik, így sok helyen megismerhetnek a gazdálkodók a Lidea termékportfóliójával. Az eddigi tapasztalatai is jók, bár még sokan ismerkednek csak a cirokkal, de ahogy fogalmazott ők mindent megtesznek annak érdeklben, hogy tájékoztassák a termelőket a cirok előnyös tulajdonságairól.

Az interjú teljes terjedelmében megtekinthető az alábbi linkre kattintva.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.