2022.01.18., kedd , Piroska

Szántóföld

2021. szeptember 19. vasárnap • 13:08

Interjú Fazekas Károllyal a Bábolnai Gazdanapokon

Tóth Diána a Szeretem a mezőgazdaságot portál főszerkesztője kérdezte a Bábolnai Gazdanapokon Fazekas Károlyt, az FMC kereskedelmi igazgatóját a cirok rejtelmeiről.

Sajnos az aszály miatt a kukoricaterületeken mindenképpen visszaesés várható a termésben és a termelésben is és a termelők alternatívákat keresnek, a cirok pedig alternatíva lehet. A kis kultúrákban szűkül a rovarölőszer kínálata, azonban az FMC által forgalmazott Successor TX készítmény a cirok esetében is jól alkalmazható megoldás - fogalmazta meg Fazekas Károly, az FMC kereskedelmi igazgatója.

A Bábolnai Gazdanapokon bemutatott cirok iránt a gazdák elmondásai alapján is egyre nagyobb az érdeklődés. Egyre több területen vetik és magas rosttartalma miatt a takarmányt előállító vállalkozások is keresik. 

Az IKR Agrár által bemutatott cirokfajtasor és az FMC által bemutatott Successor TX gyomirtóval kezelt terület kapcsán számos növényvédelmi, technológiai és felvásárlási kérdés fogalmazódott meg a gazdákban, amikre a helyszínen Fazekas Károly válaszolt és növényvédelmi szaktanácsot is adott az érdeklődők számára.

A Bábolnai Gazdanapokon felmerült kérdések okán, valamint egyéb termelői visszajelzéseket figyelembe véve a vállalat jövőbeni fejlesztéseket tervez a gazdák igényeit maximálisan kielégítve.

Az interjú teljes terjedelmében megtekinthető az alábbi linkre kattintva.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.