2022.08.15., hétfő , Mária

Szántóföld

2022. augusztus 05. péntek • 07:55

Kiszórjuk vagy elszórjuk?

A műtrágyák hasznosulása és eredményessége az Omya fókuszában.

A nyár végi–ősz eleji műtrágyabeszerzés stratégiai pontja a mezőgazdasági termelésnek.

Évről évre ebben az időszakban szerezzük be az ásványi műtrágyákat és a nitrogén egy részét, de az idei év sok szempontból eltér a megszokottól.

Az ország nagy részét az évszázad aszálya sújtja, és a szerencsésebbek is sokkal kevesebb csapadékot kaptak a szükségesnél.


(Forrás PGR.hu Túrkeve)

A termelők modern gépekbe, eszközökbe, termelést optimalizáló rendszerekbe és szolgáltatásokba ruháztak be, bízva a jó termésben, de ez idén sok helyen elmaradt.

Minden nehézség ellenére azonban idén is vetni kell. A vetést pedig megfelelő tápanyagkészlettel kell megalapozni, de az eddigi gyakorlattól eltérő módon.

Azt mindannyian tudjuk, hogy műtrágya nélkül versenyképesen termelni nem lehet, de a jelenlegi műtrágyaárak mellett a legfontosabb kérdés a műtrágyák hasznosulásának mértéke adott talajtani körülmények között.

Ebben nyújt segítséget az Omya (www.omya-agrarium.hu) nemzetközi szakértő csapata.

A termelők talajvizsgálati eredményeire alapozva tudunk szakértői iránymutatást adni az adott talajtípuson leghatékonyabban hasznosuló műtrágyák kiválasztásához és a költséghatékony termeléshez. Hazai és nemzetközi szántóföldi kísérleteink, melyekről egy bővebb beszámolót olvashatnak a következő részben, egyértelműen bizonyítják eredményességünket.

Új-Zélandtól Spanyolországig és Görögországtól Ausztráliáig a világ 51 országában a termesztéstechnológia elengedhetetlen részeként alkalmazott, kiváló minőségű  Calciprill, Sulfoprill14, Magprill és OmyaPro termékeink jelentősen javítják a különböző műtrágyák hasznosulását, és a növények ellenállóságát, ezáltal maximalizálva az alacsonyabb műtrágyadózisok hatékonyságát a különböző talajtípusokon. A talajtípusnak megfelelő Omya termék alkalmazásával jelentősen javulhatnak a műtrágyák feltáródásának körülményei és biztosítani tudjuk az eredményes termelést még abban az esetben is ha gazdasági okokból az idei évben alacsonyabb műtrágya dózisokkal dolgozunk.

A következő részben termékeink és kísérleteink kerülnek részletes bemutatásra.

Addig is készítse elő 5 évnél nem régebbi talajvizsgálati eredményeit és vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva.

Omya Hungaria Kft.

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.