2023.05.30., kedd , Janka, Zsanett

Szántóföld

2022. június 23. csütörtök • 07:55

Környe az UBM cégcsoport takarmányozási központja

Az UBM Csoport takarmányozási tevékenysége az elmúlt évtizedben jelentős mértékben bővült, így ma már az UBM Feed Zrt. árbevétele a meghatározó a cégcsoport tevékenységén belül.

A takarmányozás alapját jelentő gyártási tevékenység részben magyarországi üzemeikben (Szeleste, Környe, Tök, Mátészalka, Szentes), részben regionálisan, a romániai Kerelőszentpálon, a szlovákiai Hernádcsányon valósul meg. A regionális bővülés további lépését is megtették Szerbiában, az intenzív piaci jelenléttel.

Az UBM Feed keveréktakarmány gyártása meghaladta a 760 ezer tonnás mennyiséget, amellyel Magyarország piacvezető takarmányipari vállalkozása. A cégcsoport másik fő tevékenysége a gabonafélék és olajosmagvak értékesítése az évi  800 ezer tonna, a fehérjekereskedelem a 200 ezer tonna felett van.

Az UBM Csoport központi irodája Pilisvörösváron található, ahol a cégirányítás és a titkárság mellett a teljes commodity tevékenység (gabona-, olajosmag- és fehérjekereskedelem), a pénzügy és a számvitel, a kontrolling, a számítástechnika, a humánpolitika, a jogügy és a marketing található. Az UBM Feed Zrt. takarmánygyártásának az adminisztratív, logisztikai és elszámolási tevékenysége szintén Pilisvörösváron található.

Már az elmúlt évben megvásárolták a környei ipartelepen, az UBM üzemeinek a szomszédságában működő Still telepet, amellyel a korábbi szűkös raktárkapacitás jelentősen bővült, és a központi irodaépület első emeletének tulajdonát is megkapták (a földszinten már korábban is rendelkeztek irodákkal). Ez lehetővé tette, hogy a takarmányozás gyártmányfejlesztése, a receptúrakészítés, a gyártáskoordináció, a műszaki csapat és az alapanyag beszerzés a környei irodában kapjon helyett. Ezzel az UBM takarmányozási tevékenységnek nem csak a gyártási súlypontja, de az irányítási, adminisztratív központja is itt alakult ki. 

A környei ipartelep központi üzeme az UBM premixgyára, amely évi 18.000 tonnás gyártási kapacitásával nem csak saját keveréktakarmánygyártó üzemek ellátását, de a premixek belföldi és exportértékesítését is lehetővé teszi. Az évente gyártott 450 féle premix a baromfi, sertés és szarvasmarha, kiskérődző ágazatok minden hasznosítási iránya és korcsoportja számára biztosítja az optimális makro- és  mikroelem, vitamin és takarmánykiegészítő ellátást. A nagypontosságú mérő- és gyártási rendszerek biztosítják a precíz beltartalmi értékeket és a kiváló minőséget.

Az UBM alapanyagok, a gyártott premixek és a keveréktakarmányok beltartalmi értékeinek vizsgálatát, partnereik számára is az itt található központi laboratórium biztosítja, amely felújított épületben, korszerű labortechnikai háttérrel, nagymértékben automatizálva alkalmas a gyors és pontos analitikai munkák elvégzésére.

Az ipartelepen évi 43.000 tonna kérődző keveréktakarmány gyártását végző keverőüzem és évi 30.000 tonna terméket előállító szójafeldolgozó üzem is fontos gyártási hátteret biztosít az UBM Feed üzletágnak. Ez utóbbi üzem részben bendővédett, hőkezelt szójaterméket (SoyPreme) gyárt tejelő szarvasmarhák részére, részben full-fat szóját állít elő, amelyet a baromfi- és sertéstermelésben használnak fel.

(X)

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.