2020.09.27., vasárnap , Adalbert

Szántóföld

2020. július 06. hétfő • 12:28

KWS őszi káposztarepce hibridek egy tökéletes fejlődéshez – 360°

A KWS vállalat olyan egész Európára kiterjedő kísérleti hálózatban tesztelt repce hibrideket kínál a gazdálkodóknak, amelyek eltérő termesztési adottságokhoz is kiválóan alkalmazkodnak.

Kiemelkedő tulajdonságaik:

 1.  KWS repce vetőmag – első lépés egy kivételes állományhoz (ami genetikai és fizikai védelmet is élvez)
 2. Nagyon jó korai fejlődés: - felkészülés a kihívásokra (rovarkártétel, téli fagykár)
 3. Visszafogott tavaszi fejlődés, sok oldalelágazás nagyszámú becővel (a virágzáskor fellépő kései fagykár elkerülhető, a gazdálkodók a „vegetatív” típusú hibrideket részesítik előnyben – nagy lombozat/hatékonyabb fotoszintézis/magasabb termés)
 4. Magas terméspotenciál, kategóriájának legjobb szempergés ellenálló képességének támogatásával.

Hazánk termőhelyadottságai nagyon változatosak, területről területre, tábláról táblára változhatnak. Ezért fontos a KWS repce hibridek tulajdonságainak ismerete.  A terület adottságaihoz választott hibrid biztosítja a legjobb terméseredményt.

A kiválasztott hibrid legfontosabb tulajdonságai lehetnek a sikeres gazdálkodás kulcsai. Válassza ki a megfelelő kulcsot, ami ajtót nyit a nyereséghez!

A hibrid kiválasztásától a termésig, a szaktanácsadástól a betakarításig a KWS végigkíséri Önt az úton - 360°.

A KWS repce nemesítési munkájában meghatározó cél a termés optimalizálása. Fontos a termésbiztonság, mivel nem tudhatjuk, hogy a következő év milyen kihívásokat tartogat a repce számára. Ezért egyre fontosabbá válik a repce alkalmazkodó képessége, termésstabilitása. A hibrid kiválasztásakor ne az éves termés legyen a fő szempont, hanem a termésstabilitás. A hibridek több év átlagában mutatják meg igazi képességeiket, ugyanis széles genetikai bázisuk jól ellensúlyozza az éves hatásokat és a különböző agro-ökológiai feltételeket. A termésbiztonság a hibrid választással kezdődik. A jó minőségű, nagy és biztos terméshez elengedhetetlen az olyan hibrid kiválasztása, amely rendelkezik a megfelelő tulajdonságokkal.

KWS repcék előnyei:

 • nagy termőképesség
 • magas olajtartalom
 • intenzív oldalhajtás képzés
 • kiváló fagytűrés
 • jó áttelelő képesség
 • kiemelkedő dőlésellenállóság
 • alacsony hajlam a szempergésre
 • kiemelkedő betegségellenállóság

 

Portfóliónk egyik újdonsága a FELICIANO KWS hibrid, amelyben több, a repce termésstabilitásához fontos tulajdonságot tudtunk ötvözni.

A fómás levélfoltosság és szárrák az őszi káposztarepce legfontosabb betegsége egész Európában és Magyarországon is. Ez a gombás megbetegedés szinte minden évben megjelenik a repce állományokban. Ezért fontos a rezisztens hibridek termesztése. A FELICIANO KWS fómás betegséggel szembeni rezisztenciája egy teljesen új rezisztencia génre, az RLMS-re épül. Az RLMS rezisztencia gén a fóma elleni védelem legújabb generációja. Jelenleg ez biztosítja a legmagasabb védelmet a fómás megbetegedéssel szemben.

Az elmúlt években egy másik repce betegség is a nagyobb figyelmet kapott a gazdálkodók körében. Ez a Tarlórépa sárgaság vírus (TuYV). A zöld őszibarack levéltetű közvetlen kártételén túl vírus hordozóként ezt a betegséget is terjesztheti táplálkozása során. A FELICIANO KWS ellenáll a Tarlórépa sárgaság vírusnak. Ez azt jelenti, hogy ha a vírus be is jut a növénybe, nem okoz termésdepressziót, magas terméseredmény várható.

Az UMBERTO KWS a magyar repcetermesztés egyik legkiforrottabb hibridje. Több éves kísérleti munka és tesztelést követően került a hazai repce piac élére. Kimagasló terméseredmény várható kedvezőtlen környezeti hatásokkal sújtott évjáratokban is. Rendkívüli víz- és tápanyaghasznosító paramétereinek köszönhetően gyengébb adottságú, (aszálysújtott) régiókban is sikeresen termeszthető. Vetést követően a gyors egyenletes kelés erőteljes állományt biztosít, így a téli kifagyással szemben rendkívüli ellenállóságot mutat. Az UMBERTO KWS betegségekkel szembeni ellenálló képessége új szintre lépett. A fóma betegség (Phoma lingam) különböző rasszainak károsításának megakadályozásáról az RLM7-3 gének gondoskodnak, míg a Fehérpenészes szárrothadással (Sclerotinia sclerotiorum) szemben mérsékelten rezisztens. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően az UMBERTO KWS lett a legnagyobb területen vetett repce hibrid Magyarországon 2019-ben.  

Kiváló tapasztalat az UMBERTO KWS hibriddel:

Keresse területi képviselőinket, és legyen részese a sikernek!

Egyedülálló vetőmag ajánlat a piacvezető KWS-től!

Előszezon kedvezmények 2020. július 24-ig!

Részletekért hívja területi képviselőinket!

KWS Magyarország Kft.

www.kws.hu

www.facebook.com/KWSMagyarorszag

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.