2022.06.30., csütörtök , Pál

Szántóföld

2018. február 09. péntek • 14:12

A hét témája: LG napraforgók a termésbiztonságért

Mivel a Limagrain a vetőmagvállalatok között szinte egyedülállóan 100%-ban gazdálkodók tulajdonában álló szövetkezet, nagyon komplexen gondolkozunk a biológiai alapokról.

Olyan megoldásokat kínálunk a termelő gazdálkodóink számára, melyek megfelelnek az étkezési szükségleteknek, valamint az ipari felhasználás igényeinek.

A magyar piacon több mint 20 éve jelen vagyunk számottevő beruházásokkal, jelenlétünk országunkban stratégiai jelentőséggel bír:

  • a 120 nemesítő állomás közül egy hazánkban, Zsombón található;
  • a vetőmag előállításunk hazai körülmények között zajlik,
  • a megtermelt vetőmagot a Mezőhegyesen található vetőmagüzemünkben dolgozzuk fel.

A magyarországi tevékenységünk is hozzájárul ahhoz, hogy a genetikai előrehaladást a legrövidebb idő alatt hozzáférhetővé tegyük a termelőinknek. Hibridjeinket kiterjedt szántóföldi kísérleti rendszerünk segítségével, hazai termesztési körülmények között is több éven keresztül teszteljük. Így megalapozottan mondhatjuk, hogy vetőmagjaink hordozzák magukban a legújabb kutatási és fejlesztési eredményeket.

A Limagrain rendelkezik olyan hibridekkel, amelyek a szádor nemcsak ismertebb A-E, hanem az ezeknél virulensebb G rasszával szemben is rezisztensek, melyeket a SUNEO jelöléssel láttunk el.

Három rezisztens, népszerű, magas terméspotenciállal rendelkező termékünket az LG 50.665 CLP, LG 50.635 CLP és LG 54.92 HO CL-t mindenki figyelmébe ajánljuk.

LG 50.635 CLP

A Magyarországon kötelezően vizsgált (100; 330; 700; 710; 730) peronoszpórarasszokkal szemben rezisztens. Szádor-rezisztencia: Rezisztens az A-E és G-rasszokkal szemben.

Azoknak ajánljuk, akik a széles spektrumú posztgyomirtást választják, tudatosan, a tápanyagarányokra figyelve szolgálják ki a napraforgót.

Kedvező agronómiai tulajdonságainak és ellenállóképeségének köszönhetően az ország mindegyik régiójában nagy termésre képes, sikeres hibrid lehet.

Az LG 50.635 CLP terméseredményei bemutató fajtakísérletekben

Minőségi jellemzők:

  • Ezerkaszattömeg: nagy
  • Olajtartalom: magas, 47-49%

*

LG 50.665 CLP

Azoknak ajánljuk, akik évjáratoktól függetlenül, az adottságoknak megfelelően teljesítő hibridet keresnek, és az agrotechnikai, kémiai növényvédelem mellett fontos a hibrid betegség-ellenállósága is.

Kezdeti fejlődése gyors, néhány nappal korábban virágzik, mint az LG 56.58 CL.

Nagyon jól termékenyül, a kaszatok telítődése intenzív. Termőképessége a korábbi hibridjeink, és a nagy területen termelt versenytárs Clearfield hibridekét meghaladja.

Minőségi jellemzők:

  • Ezerkaszattömeg: nagy
  • Olajtartalom: magas, 47-49%

Peronoszpórarezisztencia: A Magyarországon kötelezően vizsgált (100; 330; 700; 710; 730) peronoszpóra-rasszokkal és a két új, (704; 714) patotípussal szemben is rezisztens.

Szádor-rezisztencia: Rezisztens az A-, E- és G-rasszokkal szemben.

*

LG 54.92 HO CL

Azoknak ajánljuk, akik évjáratoktól függetlenül stabilan teljesítő HO hibridet keresnek, és a termény értékesítés során az olajsav prémiumot is realizálni kívánják.

A NÉBIH fajtakísérleteiben, 2015-ben a Magyarországon termelt HO hibrid közül a legmagasabb olajsavtartalommal az LG 54.92 HO CL rendelkezett.

Minőségi jellemzők:

  • Ezerkaszattömeg: átlagos
  • Olajtartalom: magas, 47-49%
  • Olajsavtartalom: magas, 87-89%

Peronoszpórarezisztencia: A Magyarországon kötelezően vizsgált (100; 330; 700; 710; 730) peronoszpóra-rasszokkal és a két új, (704; 714) patotípussal szemben is rezisztens. Szádor-rezisztencia: Rezisztens az A-, E- és G-rasszokkal szemben.

 

További információkért látogasson el a Limagrain weboldalára!

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.