2019.08.20., kedd , István

Szántóföld

2019. február 08. péntek • 14:49

Magyar starter műtrágya hódítja meg Európát?

2018. júniusában nagy sikerrel debütált a UMG mikrogranulált starter műtrágya, ami azóta is kiváló eredményeket produkál.

Az UMG mikrogranulált starter műtrágya nemzetközi piacokon, Európában, Ázsiában és Amerikában folytatja útját az EuroChem kínálatában!

A DLG Feldtage növénytermesztési szakmai kiállításon, 2018. júniusában nagy sikerrel debütált az UMG mikrogranulált starter műtrágya, azóta is kiváló eredményekről kapunk visszajelzéseket Ausztriából, Németországból, Franciaországból, Olaszországból és Törökországból is.

Az UMG műtrágyacsalád komplex hatóanyagtartalma révén (ásványi nitrogén, foszfor, talajélesztő enzimek, szerves kelátképző és szerves kén) dinamikus kelést és erőteljes csíraképződést biztosít.

Erős kelés és biztos termés az UMG-vel

  • Gyors és megbízható tápanyagfelvétel
  • Stresszmentes fejlődés
  • Napraforgóra bór és kukoricára cink kiegészítéssel
  • Egyszerű, vetéssel egy menetben történő alkalmazás


Gyorsabb és erősebb növekedés az UMG mikrogranulátummal - fotó: Eurochem

A növény gyors kezdeti növekedése révén a növényállomány gyomelnyomó képessége javul, és a növény ellenállóbbá válik a kártevőkkel és kórokozókkal szemben. Az erős kelés megalapozza a stabilitás vegetációt, ami később kihat a terméshozamra is.

További előnye, hogy az UMG a mikroelemeket nem fémsók, hanem részben komplex, részben szerves kelát formában tartalmazza, így azok nem kötődnek meg a talajban.

Az UMG Prémium termékek komplex hatóanyagtartalma révén nem csak gyors kelést, és erőteljes gyökérnövekedést biztosít, és Rizodyne talajaktivátor tartalmával dinamizálja a talajéletet. A Rizodyne értékes tápanyagforrást nyújt a talaj mikroszervezeteinek, aminek hatására fokozódik a talajbiológiai aktivitás a gyökérzónában. Javul a talaj szerkezete, levegő- és vízmegtartó képessége, nő szerves anyag tartalma és a tápanyagok hatékony felvételét eredményezi.


2017.05.31. Rheintal, Németország:  UMG mikrogranulátum kísérlet eredményei - fotó: Eurochem

Széchenyi István Egyetem Növényvédelmi Intézetének kukorica gyökértömeg vizsgálatára irányuló kutatásai igazolták, hogy az UMG ZeaStarttal kezelt parcella 70 %-kal több száraz gyökértömeget hozott, mint a kontroll terület. De nemcsak hazánkban, hanem világszerte is számos kísérlet bizonyította az UMG kimagasló agrotechnológiai hatását. Ausztriában (Hollern – Alsó-Ausztria) például 20 % többletjövedelmet eredményezett az UMG StarterMax a kontroll kukorica parcellákhoz képest.

Keresse szaktanácsadóinkat:

EuroChem Agro Hungary Kft.
www.eurochemagro.com
szaktanacsadas kukac eurochemgroup pont com
Tel.: +36 30 566 5386

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.