2021.10.24., vasárnap , Salamon

Szántóföld

2016. május 13. péntek • 11:50

Mechanikai gyomirtás – sorközművelő kultivátor az Agroázis-tól

A környezettudatos termelés és a költségtakarékosság előtérbe helyezi a mechanikai gyomirtást a kapásnövények körében. A sorközkultivátorok a mechanikai gyomirtás következtében csökkentik a vegyszerköltséget, emellett a talaj nedvességmegtartó képességét is növelik.

Kivitel szerint beszélhetünk sarabolókapás, rugóskapás és forgó elemes gépekről, fix vagy összecsukható gerendellyel. Munkaszélesség szerint a 75 cm sortávú kultúrákhoz 4, 6, 8 és 12 soros kivitelű gépek közül válogathatunk. Igény szerint a gépekre műtrágyaszóró és mikrogranulátumszóró egységek is rendelhetőek. Mind hazai, mind import termékekből a legkülönbözőbb variációk megtalálhatók az Agroázis kínálatában, de külön kiemelnénk az Matermacc Unica PVI gépcsaládot.

Matermacc Unica PVI sorközkultivátor

Az elmúlt évben jelentős változásokon áteső észak-olasz gyárban készülő gépek jellemzője a jó minőség és a magas műszaki színvonal, a gyártó specialitása a különböző vetőgépek és ehhez kapcsolódóan a mechanikai gyomirtáshoz a sorközkultivátorok és az állományban történő tápanyag-visszapótlás gépei, kiegészítői körében.

A legelterjedtebb 6 soros, soronként 5 kapás változat 1000 l-es rozsdamentes műtrágya tartállyal, aminek az önsúlya 930 kg, szállítási szélessége 254 cm.

A gép szállítási helyzetben 

A vázszerkezet jó minőségű acélból készül, melyre paralelogramma függesztéssel kapcsolódnak a művelő kocsik, amikre felszerelhetőek a különféle kiegészítő egységek is.

Paralelogramma felfüggesztésű kocsik, fém mélységhatároló kerékkel, csavarorsós állítással 

Minden sorhoz külön fém mélységállító kerék is tartozik, amit csavarorsó segítségével lehet gyorsan a kívánt mélységnek megfelelően beállítani. Soronként lehetséges a művelő kocsikat kiiktatni, szállítási helyzetben egy rugós előfeszítésű zárszerkezettel rögzíthetjük a kocsikat. A gép két oldalszárnyát hidraulikusan tudjuk szállítási helyzetbe csukni, a munkahelyzetben mechanikus reteszelés biztosítja a gerendely stabilitását, illetve akár féloldali nyitással is tudunk dolgozni, ahol ezt a munkafolyamat igényli. A műtrágya adagoló meghajtása talajkerékről történik lánchajtás segítségével.

Talajkerék a lánchajtással 

A tartályba szerelt betöltő rosta biztosítja az esetleges összeállt műtrágya szeparálását és a sérülést okozó nagyobb darabok kiszűrését. A tartály aljában csigás boltozódás gátló biztosítja a műtrágya folyamatos áramát.

Boltozódás gátló 

A kiadagolt mennyiség egyrészt a hajtásláncban lévő lánckerekek cseréjével, másrészt az adagolóhenger központi állítókerekének beállításával oldható meg a gyári táblázatok adatai szerint.

Mennyiség beállítás a kiadagoló hengernél 

Adagoló henger elvi sémája 

A tartály kiképzése és anyaga biztosítja a hosszú élettartamot. Fedését ponyva biztosítja, melynek mozgatása és rögzítése egyszerű és praktikus. A tartály gyors leürítésére 6 darab ürítő nyílás szolgál. 

Leürítő nyílás

A fent bemutatott gépen kívül a termékpalettán megtalálhatóak a soronként 3 rugóskapával szerelt (45/50 cm-es sortávnál) 8 és 12 soros, és a soronként 5 rugóskapával szerelt (75 cm-es sortávnál)  8 és 12 soros kivitelű hidraulikus csukású gépek, melyekből a 12 soros kivételével az összes 600 és 1000 l-es rozsdamentes műtrágya tartállyal szerelhetőek.

8 soros gép munka közben 

Opcióként rendelhető a gépekhez sorvédő tárcsa, vagy sorvédő lemez, iránytartó tárcsapár, töltögető fej egység, soregység terhelőrugó, gumi mélységállító kerék.

Sorvédő tárcsával szerelt sorközművelő

A szezonra készletről rendelkezésre állnak a MaterMacc Unica PVI 6 és 8 soros, soronként 5 kapás sorközkultivátorok, 1000 literes rozsdamentes műtrágyatartállyal.

Ha felkeltettük érdeklődését a Matermacc Unica sorközkultivátorok után, és bővebb információkra van szüksége a gépekről, az árakról, finanszírozásról, akkor keressen bennünket és az alábbi elérhetőségeken, állunk rendelkezésükre:

További információért keresse kollégáinkat:

Központ (Bábolna) Osgyán László  email: laszlo.osgyan@agroazis.hu tel: 30/406-3347

Közép-Magyarország Balogh Gábor email: gabor.balogh@agroazis.hu tel: 30/338-0809

Nyugat-Magyarország Mészáros Tibor email: tibor.meszaros@agroazis.hu tel: 30/626-6354

Északkelet-Magyarország Rajtik Mihály email: mihaly.rajtik@agroazis.hu tel: 30/407-2329

Délnyugat-Magyarország Varga-Stadler Máté email: mate.vs@agroazis.hu tel: 30/556-7654

Agroázis
www.agroazis.hu

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.